İlk toplu taşıma teleferiği geliyor

İlk toplu taşıma teleferiğinin martta hizmete geçeceği belirtildi...

İlk toplu taşıma teleferiği geliyor

Ankara'nın Yenimahalle ilçesi yeni bir baharda toplu taşıma amaçlı ilk teleferik ile tanışacak. Büyükşehir Belediyesi, Şentepe'yi Yenimahalle merkeze bağlayacak teleferik projesinin ilk etabını hızlı bir şekilde sürdürüyor.

Teleferiğin ilk etabının yerel seçimlerden önce Şentepelilerin hizmetine sunulacağını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Teleferiğimizin açılışını inşallah Mart ayında yapacağız. Kabinler sürekli çalışacağı için de hemşehrilerimizin rahat rahat merkeze inmesi için ücretsiz olmasına karar verdik." dedi.

Yenimahalle–Şentepe teleferik hattının 2 etaptan oluştuğunu, seçimden önce 3 istasyonlu ilk etabın hizmete açılacağını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, tek istasyonlu ikinci etabın ise yaz sezonunda tamamlanacağını bildirdi.

UCUZ, GÜVENLİ VE ÇEVRECİ

Teleferiğin en çevreci ve en güvenli ulaşım olması gibi nedenlerle cazip bir ulaşım yöntemi olduğunu söyleyen Başkan Gökçek, teleferik ile metro ve otobüs karşılaştırması da yaptı. Otobüs giderleriyle karşılaştırıldığında teleferiğin yüzde 75 daha ekonomik olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, seferlerin aynı şartlarda yaklaşık 175 otobüsün trafiğe çıkması ile denk düştüğünü ifade etti.

CİHAN
<< Önceki Haber İlk toplu taşıma teleferiği geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER