İlk yerli füzesinin test görüntüleri yayınlandı

İlk yüzde yüz yerli alçak irtifa hava savunma füzesinin test görüntüleri yayınlandı.

İlk yerli füzesinin test görüntüleri yayınlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) alçak irtifa hava savunma ihtiyacının milli imkânlarla karşılanması amacıyla, Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından 20 Haziran 2011 tarihinde başlatılan Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi (HİSAR-A) Projesi kapsamında, yurtiçinde geliştirilen ve üretilen füzelerin ilk deneme atışları, 6 Ekim günü Tuz Gölü Atış Sahası’nda başarıyla gerçekleştirildi.  
  
Yapılan testlerde füze, fırlatma aracından sorunsuz bir şekilde ayrıldı ve hesaplanan yörüngede kararlı bir şekilde uçuşunu tamamladı. Deneme atışları sırasında radar ve diğer ölçüm cihazlarıyla füzeye ilişkin veriler planlandığı şekilde alındı.

Ana Yükleniciliği ASELSAN firmasınca yürütülen HİSAR-A Projesi’nde, radar, komuta kontrol ve atış kontrol sistemleri ASELSAN tarafından, füze sistemleri ise ROKETSAN tarafından geliştiriliyor. Proje’de ayrıca çok sayıda yurtiçi sanayi kuruluşu da görev alıyor.

Türk mühendisleri tarafından tasarlanan, dikey fırlatma kabiliyeti sayesinde tüm hava unsurlarına karşı koruma sağlayan alçak irtifa hava savunma füze sisteminin 2017 yılında TSK envanterine girmesi planlanıyor.

<< Önceki Haber İlk yerli füzesinin test görüntüleri yayınlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER