İstanbul'da kavurucu sıcaklar bekleniyor

Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde?

İstanbul'da kavurucu sıcaklar bekleniyor

Yurt genelinde sıcaklıklar 4-8 derece arttı. Uzmanlar sıcaklar konusunda vatandaşları uyarırken, Temmuz ayı için yapılan hava durumu tahmininde, İstanbul'da nemle beraber sıcaklığın 45 dereceye ulaşacağı öngörülüyor.

Türkiye, temmuz ayı gelmeden kavurucu sıcakların etkisine girdi. Sıcaklıklar 4 ila 8 derece arttı. Uzmanlar, sıcaklıkların da bir doğal afet olduğuna dikkat çekerek, asıl kavurucu sıcaklıkları Temmuz ayında beklediklerini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminlerine göre, Türkiye genelinde hava sıcaklığının hafta boyunca iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede artması bekleniyor. Ekstrem sıcak hava dalgasının mevsim normallerinin 10 derece üzerinde olması tahmin ediliyor.


Bu hafta en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara'da 35, İstanbul'da 34, İzmir'de 36, Antalya ve Manisa'da 37, Adana ve Diyarbakır'da 38, Şanlıurfa ve Aydın'da 40 derece civarında olacağı tahmin edilirken uzmanlar, yüksek sıcaklığa karşı hassas olan kronik hastalar, yaşlılar ile çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10. 00 ila 16. 00 saatleri arasında güneşe çıkmamaları uyarısında bulunuyor.

 Meteoroloji de sıcak hava dalgasının etkisinin 28 Haziran 2013 tarihine kadar devam edeceğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Orhan Şen (İTÜ Meteoroloji Mühendisliği) hava durumu tahminlerini şöyle sıraladı: 
Esas sıcakları temmuz ve ağustos aylarında bekliyoruz.  Akdeniz, İç Ege, Anadolu ve Marmara'ya kadar sokulan bir ısınma var. Hissedilen sıcaklılar tahminlerimize göre; 40-45 derece olacak. Bunun nedeni de küresel ısınma ile birlikte iklim değişiklikleri. Artık dünyanın ortalama sıcaklık artışı 2 dereceyi aştı. Güneşteki patlamalar maksimum seviyede. Dünyaya gelen radyasyon miktarı artıyor. Doğu Pasifik'teki El-Nino meteorolojik olayı dünyada sıcaklıkları artırıyor. Tüm bunlar Türkiye, Rusya, İran, Irak ve Arabistan'da sıcaklıkları yukarı çekiyor. İstanbul'da sıcaklıların nemle birlikte 45 dereceyi bulmasını bekliyoruz

<< Önceki Haber İstanbul'da kavurucu sıcaklar bekleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER