İşte 5 günlük hava durumu raporu!

Hava durumunuöğrenmeden plan yapmayın!

İşte 5 günlük hava durumu raporu!

Yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre: Marmara'nın batısı, Ege, Batı Akdeniz, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bartın, Sinop, K.Maraş, Hatay, Erzurum, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Antalya ve Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Hava durumu tahminlerine göre gece ve sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, iç ve batı bçlgelerde kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Antalya ve Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, ani su baskını, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR ve BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Rüzgarın; iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA ve DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde, ülkemizin doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 
<< Önceki Haber İşte 5 günlük hava durumu raporu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER