İşte mahkeme üyelerinin ettikleri YEMİN

Son dönemde verdiği kararlarla adından sıkça söz ettiren Anayasa Mahkemesi üyeleri göreve başlarken nasıl yemin ediyor dersiniz? İşte cevabı...

İşte mahkeme üyelerinin ettikleri YEMİN

1. yemin 1962-1983 yılları arasında kullanılan yemin: "Asıl teminatını Türk vatandaşlarının gönül ve iradelerinde bulan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı koruyacağıma; Görevi,doğruluk,tarafsızlık ve hakka saygı duygusu içinde,sadece vicdanımın emrine uyarak yapacağıma,namusum üzerine yemin ederim." 2.yemin ise 1983'ten bugüne kadar kullanılan yemin:

"Türk milleti tarafından demokrasiye aşık Türk evlatlarının vatan ve millet sevgisine emanet ve tevdi olunan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı koruyacağıma; görevimi, doğruluk, tarafsızlık ve hakka saygı duygusu içinde, sadece vicdanımın emrine uyarak yapacağıma, namusum ve şerefim üzerine and içerim."

Bu iki yemin arasindaki en büyük fark hali hazırda kullanılan yemindeki DEMOKRASİ`ye olan vurgu. Millet egemenliğine dayanan bir yönetim şekli olan demokrasi kavramının Mahkemenin son verdiği kararlarda ne kadar dikkate alındığını ise sizlerin takdirine bırakıyoruz.
<< Önceki Haber İşte mahkeme üyelerinin ettikleri YEMİN Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER