Jet Fadıl'ın Caprice Gold skandalı devam ediyor

Jet Fadıl, Caprice Gold'da 400 daireyi 13 bin kişiye sattı. 1 milyar lira topladı ama yatırımcının parasını ödemedi. Ev sahipleri isyanda...

Jet Fadıl'ın Caprice Gold skandalı devam ediyor

Fadıl Akgündüz, Caprice Gold Projesi'ni toplam 13 bin kişiye sattı. Bu kişilerden yaklaşık 1 milyar lira gelir elde etti. İnşaat için yaklaşık 350 milyon lira harcayan Akgündüz'ün geri kalan parayı ne yaptığı bilinmiyor. Akgündüz'ün topladığı paraları yurt dışındaki bankalara kaçırdığı iddia edilirken, Jet-Pa Holding'in sahibi, Akgündüz'e ulaşılamıyor.

Fadıl Akgündüz yani nam-ı diğer 'Jet Fadıl' ın İstanbul Bayrampaşa'da inşa  ettiği 'Caprice Gold' projesinde skandallar bitmiyor. Türkiye'nin ilk 7 yıldızlı devremülk projesi olarak pazarlanan Caprice Gold'dan ev alan yatırımcılara aylardır ödeme yapılmıyor. Muhatap bulamayan ve aylardır para alamayan devremülk sahipleri son çare olarak eylem yapma karan kaldı. Fadılzedeler 9 Kasım 2014'te Caprice Gold önüne toplanarak basın açıklaması yapacaklar. Protesto gösterisine 1000 civarında yatırımcının katılması bekleniyor.

AYLARDIR ÖDEME YOK

Millet gazetesinin haberine göre; Jet Fadıl'ın Caprice Gold projesine giren yatırımcılara aldıkları evlere göre aylık kira geliri vaat edildi, örneğin devremülk sahibi olmak için 100 bin lira yatıran yatırımcıya her ay 750 lira kira ödeme sözü verildi. Ancak ödemeler geçen yıldan bu yana düzenli olarak yapılmıyor.

Ev sahiplerinin verdiği bilgilere göre, Fadıl Akgündüz, son ödemeyi 7 ay önce yaptı. Akgündüz, devremülk sahiplerine sık sık mektup göndererek bilgi veriyor. Akgündüz, 22 Nisan'da gönderdiği ilk mektupta “Gezi ve 17-25 Aralık operasyonları yüzünden ödeme yapamadım” demişti. 16 Mayıs'ta gönderdiği ikinci mektupta da “Soma ve Paralel Yapı” yı suçlamıştı. Mudilere para yerine mektup gönderen Fadıl'ın bu açıklamaları yatırımcıları en sonunda çıldırttı. Caprice Gold yatırımcıları 9 Kasım'da sahaya inmeye hazırlanıyor.



<< Önceki Haber Jet Fadıl'ın Caprice Gold skandalı devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER