Jet Fadıl'ın son vurgunu Meclis gündeminde

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Fadıl Akgündüz’ün son vurgununu Meclis'e taşıdı...

Jet Fadıl'ın son vurgunu Meclis gündeminde

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Jet Fadıl olarak bilinen Fadıl Akgündüz’ün son projesi Caprice Gold Otel’i 5 yıldır tamamlayamadığını ifade ederek, 1 milyar liralık cezadan ve mağdurların açacağı davalardan korkan Akgündüz’ün, 258 milyon lira değerindeki Caprice Didim Otel ile 52 villa ve Milas’taki 300 milyon liralık 119 dönüm arsayı yeğeni Fatih Obut’un şirketine devrettiği ortaya çıktığını meclis gündemine taşıdı.

Meclis Divan Üyesi Işık Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, ” Gurbetçilerden topladığı 650 Milyon Markı batıran bu kişinin yeniden vatandaşlardan para toplamasına neden izin verilmiştir? ” diye sordu.

Muharrem Işık konu ile ilgili olarak, ” Gurbetçilerden topladığı 650 milyon markı batırdıktan sonra dolandırıcılıktan 1,5 yıl hapis yatan Fadıl Akgündüz, son projesi Caprice Gold Otel’i de 5 yıldır tamamlayamadı. 1 milyar liralık cezadan ve mağdurların açacağı davalardan korkan Akgündüz’ün, 258 milyon lira değerindeki Caprice Didim Otel ile 52 villa ve Milas’taki 300 milyon liralık 119 dönüm arsayı yeğeni Fatih Obut’un şirketine devrettiği ortaya çıktı. Aylarca reklamını yaptığı 12 bin kişiye sattığı devre mülklerden yaklaşık 1 milyar lira satış geliri elde eden Fadıl Akgündüz’ün bu parayı nerede kullandığı ise bilinmiyor. Yüz yılın yolsuzluğu deniz fenerinde olduğu gibi masum vatandaşlarımızın dini duygularını kullanarak dolandırılmaması için bir an önce önlem alınmalıdır” dedi.

CHP ‘li Işık Başbakan Davutoğlu’na şu soruları yöneltti :

Daha önceden binlerce kişiyi mağdur eden bu kişinin verdiği vaatlerin yerine getirip getiremeyeceği konusunda ilgili kurumlar neden denetim görevini yapmamıştır? Gurbetçilerden topladığı 650 Milyon Markı batıran bu kişinin yeniden vatandaşlardan para toplamasına neden izin verilmiştir?

Bu kişinin ticari faaliyetlerini bu kadar kolay yürütmesi sizde korunuyor intibası yaratmıyor mu?

Adı geçen kişinin MASAK, Adalet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı tarafından hakkında yaptığı ticari faaliyetler ile ilgili açılmış bir soruşturma, izleme veya denetim var mıdır? Var ise sonuçları ne olmuştur?

Bu projelerden kabine üyelerinizden veya milletvekillerinizden alan var mıdır? Partinize mensup Bakan veya Milletvekilleri ile bu kişi arasında herhangi bir hukuki ve ticari ilişki olmuş mudur?

Yüz yılın dolandırıcılığı olan Deniz Feneri yolsuzluğunda olduğu gibi bu olayında kapanmasına göz yumacak mısınız? Daha fazla vatandaşımızın mağdur olmaması için bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz? SÖZCÜ
<< Önceki Haber Jet Fadıl'ın son vurgunu Meclis gündeminde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER