Kaçırılan Türk pilot neler yaşamış neler!

71 gün Lübnan'da esir tutulduktan sonra dün akşam serbest bırakılan Türk pilot Samanyolu Haber'e konuştu.

Kaçırılan Türk pilot oysa neler yaşamış neler!

Lübnan'da 71 gün süren esaretin ardından, dün gece serbest bırakılan THY'nin pilotu Murat Ağca, yaşadıklarını ilk olarak Samanyolu Haber TV canlı yayınında anlattı.

Kaçırılma olayının son derece profesyonelce planlandığını aktaran Türk pilot  Murat Ağca her şeyin en ince detayına kadar planlandığını ve hiçbir hataya fırsat verilmediğini belirtti. İlk anda korkuya kapıldıklarını söyleyen Türk pilot Ağca, birkaç dakika içinde bir eve aktarıldıkları evde başlarına silah dayandığını ancak ekip başının gelerek ‘korkmayın size zarar vermeyeceğiz’ dediğini anlattı.

Basında çıkan fidye iddialarını "Kesinlikle fidye istemiyoruz dediler. Bize söylenen, ailelerimiz gelince serbest bırakılacaksınız” şeklinde cevaplayan Murat Ağca ‘bizi öldürecek misiniz’ diye sorduğumuzda ‘hayır siz masum insanlarsınız bizim sizinle bir derdimiz yok dediler’ diye aktaran Ağca serbest kalma sürecini de anlattı.

Serbest bırakılmalarının son derece medeni bir şekilde olduğunu belirten Türk pilot, teslim edilmelerini şu şekilde ifade etti; “ Ayrılırken bizi başımızdan öptüler, helallik istediler Türkleri ve Türkiyeyi çok sevdiklerini söylediler. Güvenlik güçlerine teslim edileceğimizi biliyorduk ancak ne zaman olacağını bilmiyorduk. Bizi yan eve geçirdiler oradaki kişiler bize ikramda bulundu, sohbet ettik, bizi akşam yemeğine davet ettiler. Biz akşam yemeğini beklerken bir anda telsiz konuşmaları başladı ve ne olduğunu anlamadan bizi güvenlik güçlerine teslim ettiler”

Ağca, hava alanında Başbakan tarafından karşılanan pilotların önce aileleriyle görüşmeleri için evlerine gönderildikleri belirtirken ileri bir tarihte olayın detayları için Başbakanlıkta görüşmeye çağrıldıklarını da sözlerine ekledi.


SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber Kaçırılan Türk pilot neler yaşamış neler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER