Kadir Topbaş: İstanbul 2020 olimpiyatlarına hazır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un 2020 olimpiyatlarına hazır olduğunu söyledi.

Kadir Topbaş: İstanbul 2020 olimpiyatlarına hazır

İngiltere Spor ve Turizm Bakanı Hugh Robertson, Londra Olimpiyatları'nda görevli bir heyetle Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret etti. Bakan Robertson ve heyetin, İstanbul'un 2020 Olimpiyatlarına hazır olup olmaması konusunda değerlendirmelerde bulunduğu bildirildi. Topbaş ve Bakan Robertson, görüşme sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İkili, açıklamalarda, İstanbul'un 2020 olimpiyatlarına hazır olduğunu belirtti.

Olimpiyatları başarılı bir şekilde atlatan bir ekibin tecrübelerini dinlediklerini belirten Topbaş, "Sayın Bakan Robertson, Londra Olimyipatları'nda önemli katkı sunmuş bir heyetle İstanbul'a geldiler. Bize bir nezaket ziyaretinde bulundular. Kendilerine teşekkür ediyorum. Özellikle kendi deneyimlerinden, geçirdikleri süreçlerden bahsettiler. Bize tavsiyeleri oldu. Bu tavsiyelerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Tabi desteklerini beklediğimizi kendilerine ifade ettim. İstanbul'un Olimpiyatlar için hazır olduğunu, hazırlıklar için geçen yıllardan çok daha farklı olduğunu,2020'ye kadar alt yapı başta olmak üzere, ulaşım dahil birçok konuyu bitirmiş olacağımızı ifade ettim. Kendisiyle görüşmemiz sırasında artık olimpiyatlarda İstanbul zamanı dedik. Başarılı bir Londra Olimpiyatı izlediğimizi açılış seramonisinde orada olduğumuzu ifade ettim. Kendi deneyimlerini bize aktardılar. Bu süreçte bize katkı sunacaklarına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Robertson ise, "Başkanın İstanbul'u toplu taşımadan kentsel dönüşüme kadar her alanda heyecan verici yapmış olduğu katkılardan dolayı kendisini tebrik etmek istiyorum. 2020 planlarını inceledik ve çok etkilendik. Çünkü bu planlarda İstanbul'un Avrupa ve Asya'nın en iyi yönlerini bir araya getiren ve bunun arkasında muhteşem bir tarihi yatıran bir kent olduğunu gördük. Bunun da olimpiyatlar içinde gerçekten uygun bir ortam olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Kadir Topbaş: İstanbul 2020 olimpiyatlarına hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER