Kamuoyunu sarsan 3 şok ses kaydı iddiası daha!

Başbakan Erdoğan ile başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın NTV yayınlarıyla ilgili olarak NTV grubunun sahibi, yöneticileri ve kendi aralarında yaptıkları öne sürülen 3 yeni ses kaydı yayınlandı.

Kamuoyunu sarsan 3 şok ses kaydı iddiası daha!

  • 17 Aralık sonrası Erdoğan'ın Yiğit Bulut’u NTV’ye çıkarmak için NTV’nin patronu Ferit Şahenk’ten torpil istediği iddia edildi. 
  • Erdoğan'ın Ferit Şahenk'i arayarak 'omurgalı tiplere ihtiyacımız var, Yiğit ekrana çıksa' dediği öne sürüldü.
  • Yalçın Akdoğan'ın da NTV Genel Yayın Yönetmeni Nermin Yurteri ile 'AKP'yi savunacak adamlar NTV'ye çıkmıyor' şeklinde konuştuğu iddia edildi.


Başbakan Tayyip Erdoğan ile siyasi başdanışmanı ve AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın, 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk operasyonlarının ardından NTV grubuyla yaptıkları görüşmeleri içerdiği iddia edilen yeni ses kayıtları yayınlandı. Erdoğan olduğu iddia edilen ses kaydında, NTV yayın grubunun sahibi Ferit Şahenk olduğu öne sürülen şahısa, "NTV'de yayınlarla ilgili adeta pasif direniş varmış, Arkadaşlar 'çok baskı, hakaret var' gibi gerekçelerle işi savuşturmaya çalışıyorlarmış. Yiğit'i (Bulut) çıkarmıyorlarmış. Burada omurgalı tipler lazım. Omurgalı tipler olmayınca işte olay böyle gidiyor" ifadesini kullanıyor. Erdoğan olduğu öne sürülen kişi, yolsuzluk operasyonu süreci için "Gezi'nin yeni bir versiyonu" benzetmesi yapıyor.

'YİĞİT PROGRAMA ÇIKSIN, BİZE OMURGALI TİPLER LAZIM' 
 
T24 internet sitesinin haberine göre, yasal yollardan yapılıp yapılmadığı konusu bilinmeyen, Yotube'da "Başçalan" adlı hesap ile internette çok sayıda mecrada yayınlanan ses kayıtlarının ilkinin, Başbakan Erdoğan ile Doğuş Grubu ve NTV yayınlarının sahibi Ferit Şahenk arasında geçtiği iddia edildi. Erdoğan olduğu öne sürülen kişi ses kaydında şunları söylüyor:

"Ferit bey bu yayınlarla ilgili arkadaşların biraz şeyi var, yani pasif bir adeta direniş içerisinde olduğuna yönelik. Şimdi mesela arkadaşlar Yiğit (Bulut) program yapsın, programa çıksın filan dendi, çünkü olayın finans boyutuna yönelik bazı adamlar var ve bu adamlarla ilgili de malum yani bulunduğun yerden, yani şu anda Amerika’dan nisan ayında Halk Bankası’na karşı bir yaptırım meselesi filan gündeme geldi. Buradaki atılan adımların diğer boyutunda da yine bu bağlantılar söz konusu. Şimdi bu konuyla ilgili olarak Nermin’le (Yurteri), gerek Genel Müdür arkadaş da bizim arkadaşla görüşme yapıyorlar ve bu görüşmede de işte 'Biz şu anda çok baskı altındayız, yayını aslında iyi götürüyoruz ama çok baskı var, hakaret alıyoruz' şudur budur gibi gerekçelerle maalesef işi savuşturmaya çalışıyorlar. Yani bu daha önce de ben size hatırlarsanız söyledim, yani burada omurgalı tipler lazım. Bu omurgalı tipler olmadı mı işte olay böyle gidiyor. Bakıyoruz şu anda devlete yönelik, ülkeye yönelik ok ciddi operasyon var, işin uluslararası boyutu, ulusal boyutunda da birçok şeyler var.Yani Gezi olayının farklı bir versiyonu.."

'YALÇIN BEY ORGANİZE ETSİN'

Erdoğan'a atfedilen kayıtta, daha sonra NTV yöneticilerinin Yalçın Akdoğan'la görüşebileceklerini belirtiyor, "Şu anda bu konudaki hazırlıkları sebebiyle Yiğit’i programa çıkarmalarını kendisi (Akdoğan) görüşmüş. Yalçın’a da 'Biz şu anda çok baskı altındayız' şudur budur filan gibi laflar etmişler" diyor.

Şahenk olduğu iddia edilen kişi Erdoğan olduğu öne sürülen şahsa, "Sayın Başbakanım izin verirseniz Yalçın bey kanalıyla onu organize edelim" karşılığını veriyor.

Erdoğan olduğu öne sürülen kişi, Şahenk'le yaptığı öne sürülen görüşmenin ardından Yalçın Akdoğan olduğu iddia edilen kişiyle konuşuyor:  "NTV’de kiminle görüşüleceği noktasındaki ismi sana mı verdirmiştik o zaman" diye soruyor, Genel Yayın Yönetmeni Nermin Yurteri cevabını alınca, "Öyle mi, o mu temas şeyi" diyor.

Akdoğan'a kaydın kendisine atfedilen bölümünde, "Yani ben birkaç defa görüştüm, bir de o genel müdürleri var, bir iki defa gittiğimde o da vardı, onunla da görüşmüştük. Ama tabii o zaman bize müzahir görünüyorlardı, şimdi dün de ben konuştum. Yani 'Biz çok tepki alıyoruz, bu konuda çok dengeli gidiyoruz, bu konuda çok fazla şey yapmadığımız için çok ciddi küfürler yiyoruz' gibi iyi yaptığını savunuyorlardı" diyor.

'İYİ YAYIN YAPTIKLARINI DÜŞÜNÜYORLAR AYNI DEMİRÖREN GİBİ'

Ses kaydındaki iddiaya göre, Akdoğan, Erdoğan'ın "Yani bu tür bir şey içine girdiler" sözleri üzerine, "Yani onlar iyi yayın yaptıklarını düşünüyorlar, aynı bu Demirören grubu gibi. Yıldırım bey de (Demirören) görüşmek istemişti, ben görüşmeyeceğimi söyledim oradaki arkadaşa. Dün istedi efendim. Ben görüşmeyeceğimi ve çok kızgın olduğumuzu söyledim, onlar çok iyi yayın yaptıklarını düşünüyorlar tam aksine felan dedi" diye konuşuyor.

'BUNLAR KENDİ DURUMLARINI ALGILAMIYOR'

İddiaya göre, Akdoğan, "Bunlar kendi durumlarını çok algılamıyorlar yani" dedikten sonra, Erdoğan, Ferit Şahenk ABD'den dönünce "gerekeni kendisine söyleyeceğini" vurguluyor.
 
'AKP'Yİ SAVUNACAK ADAMLAR NTV'YE ÇIKMIYOR'

Üçüncü ses kaydının Yalçın Akdoğan ve NTV Genel Yayın Yönetmeni Nermin Yurteri arasında geçtiği iddia ediliyor. Kayıttaki iddiaya göre Akdoğan "NTV'den konuştuğu Baran'ın 'çok dengeli yayın yapıyoruz, çok küfür yiyoruz" dediğini aktarıyor, Yurteri "Aynen öyle" karşılığını verince, "Buradaki algı çok öyle değil ya" diyor. Yurteri olduğu iddia edilen kişi, NTV yayınlarına ilişkin bu sitem üzerine, "Bunun bir sonraki aşaması kapıya yine 10 bin kişinin yığılması, bu kadar net söylüyorum" karşılığını veriyor. Kanala yönelik tepkileri içeren Twitter ve izleyici görüşleri raporlarının kendisine gönderilmesini isteyen Akdoğan olduğu öne sürülen şahıs, AKP'nin "Bizi savunacak adamlar (NTV'ye) çok çıkmıyor. Olumsuz şeyler çıkıyor. Yolsuzluk vurgusu ön planda, yargısız infaz yapılıyor" şeklindeki tepkilerini aktarıyor.

Ses kaydındaki iddiaya göre, ekrana çıkan konuklardan örnekler veren Yurteri olduğu öne sürülen kişi, "Bundan daha dengelisi yok Yalçın. Soruşturmada adı geçen bakanlar niye adımız söyleniyor gibi bir hassasiyet gösteriyor olabilirler. Ama artık ad söylenmemesi gibi bir şey..." diyerek itiraz ediyor.

<< Önceki Haber Kamuoyunu sarsan 3 şok ses kaydı iddiası daha! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER