Kar yağışı ne kadar sürecek, hava durumu nasıl olacak?

Türkiye beyaza büründü, birçok ilde okullar tatil edildi. Peki ama yurdu etkisi altına alan Sibirya soğukları ne kadar sürecek? Önümüzdeki günlerde hava durumu nasıl olacak?

Kar yağışı ne kadar sürecek, hava durumu nasıl olacak?

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri yurt geneline ilişkin son tahminler hakkında bilgi verdiler. Buna göre yurdun geneli üzerinde etkili olan Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı hava kütlesi, yarın da yurdun büyük bölümünde etkili olması tahmin ediliyor.

YARIN DA KAR VAR

Yarınki yağışlar özellikle Marmara’nın Doğusu, İç Ege, İç Anadolu’nun Kuzey Batısı ve Batı Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun güneyinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olabileceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

O İLLERDE KAR YAĞIŞI SABAHA KADAR SÜREBİLİR

Bugünkü kar yağışları İç Anadolu’nun doğusunda Sivas, Yozgat, Çorum, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Niğde ve Aksaray’da , yoğun olarak devam ediyor. Bu yağışların yarın sabaha kadar sürmesi bekleniyor.

SİBİRYA SOĞUKLARI NE ZAMAN BİTECEK?


Uzmanlar, Sibirya hava sisteminin Cumartesi günü Doğu Bölgelerinde etkili olduktan sonra yurdu terk etmesini bekliyor. Batı bölgelerinde dünden itibaren mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altına düşen hava sıcaklıklarının hafta sonundan itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz’de yeniden mevsim normallerine dönmesini tahmin ediliyor.

MÜJDE, AKDENİZ’DEN ILIK HAVA GELİYOR

Uzmanlar, gelecek hafta ise yurt genelinde Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı genellikle de yağmurlu, bir sistemin etkisi altına gireceğini beklediklerini açıkladılar.Hürriyet
<< Önceki Haber Kar yağışı ne kadar sürecek, hava durumu nasıl olacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER