Kaybedilen belediyeler için çarpıcı iddia!

Yerel seçimlerin ardından el değiştiren belediyelerde evrak yakma olayları yaşanıyor.

Kaybedilen belediyeler için çarpıcı iddia!

CHP’den AK Parti’ye geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Boğaçayı’ndaki tesisinde evrakların yakıldığı iddiasıyla polis inceleme başlattı.

Seçimi kazanan AK Parti adayı Menderes Türel ve partililer, tesise baskın yaptı. Türel, yanan evrakı gösterdi.  AK Parti’den BDP’ye geçen Bitlis Belediyesi’nde de kimliği belirsiz kişiler, Toplum Sağlık Merkezi’ndeki belediyeye ait bilgisayar kasalarını ve evrakı alarak kayıplara karıştı.

Zaman gazetesinin haberine göre, BDP’li yeni Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, polise haber vererek olayla ilgili tutanak tutulmasını sağladı. Bilgisayarların çailındığını anlatan Olan, belediyede yaptıkları inceleme neticesinde ise belediye ile ilgili hiçbir resmi evrakın yerinde olmadığını tespit ettiklerini kaydetti. Bir başka evrak yok etme olayı da Antalya’da yaşandı. Büyükşehir Belediyesi’nin Boğaçayı’ndaki tesisinde belediyeye ait evrakların yakıldığı iddiasıyla polis inceleme başlattı. Seçimi kazanan AKP adayı Menderes Türel ve partililer, tesise baskın yaptı. Bir kısmı yanan evrakı gösteren Türel, “Entrikalarla, kirli oyunlarla, kara politikalarla ayıplarını örtmeye çalışanlar, adaletin yakasından kendilerini kurtaramayacak.” dedi. Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise “Yakılan evrak içinde iş başvurusu CV’leri, belediye meclisi notları gibi kâğıtlar var. Bunlar bürokratik sistem içerisinde yer alan evrak değil, makam odamda, çalışma amaçlı kullandığım kâğıtlardır. Bununla ilgili Antalya adliyesine giderek tesise baskın yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım.” dedi.

CİHAN

<< Önceki Haber Kaybedilen belediyeler için çarpıcı iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER