Kene 1 kişinin ölümüne sebep oldu

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yakalanan 71 yaşındaki kadın, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kene 1 kişinin ölümüne sebep oldu

Tokat'ta kene ısırması sonrası Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanan 5 çocuk annesi 71 yaşındaki Gülsüm Pekar, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Tokat'ın Almus İlçesi'ne bağlı Oğulbey Köyü'nde oturan evli 5 çocuk annesi Gülsüm Pekar, geçen hafta pazartesi günü eşi Ahmet Pekar ile birlikte tarlaya çalışmaya gitti. Akşam saatlerinde eve dönen çift, daha sonra vücutlarında kene kontrolü yaptı. Gülsüm Pekar'ın sırtına kene yapıştığı fark edildi. Keneyi eşi Ahmet Pekar çıkarttı. Ancak bir gün sonra evde rahatsızlanan Gülsüm Pekar, yakınları tarafından Almus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Buradaki ilk tedavinin ardından Gülsüm Pekar, KKKA tanısıyla Tokat Devlet Hastanesine sevk edildi. Burada bir süre tedavi altında tutulan Gülsüm Pekar, durumu ağırlaşınca Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahaleye rağmen Pekar dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Yakınlarına teslim edilen Gülsüm Pekar'ın cenazesi köyünde toprağa verildi. 

DHA
<< Önceki Haber Kene 1 kişinin ölümüne sebep oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER