Kılıçdaroğlu IŞİD’e giden silahların belgesini gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve Davutoğlu'na sert sözlerle yüklendi.

Kılıçdaroğlu IŞİD’e giden silahların belgesini gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD saldırıları altındaki Kobani'ye destek amaçlı hükümete sundukları tezkere önerisine ilişkin olarak, "Bizim tezkere önerimiz millidir, yabancı asker de işgal de yok içerisinde" dedi. Kılıçdaroğlu, daha önce IŞİD'e silah yardımı yapmakla suçladığı hükümete ağır eleştiriler yönelterek, "IŞİD’e destek vermeyin dedik Ahmet Bey çıkıp 'bunu söylemek vatan hainliğidir' dedi. IŞİD’e destek verdiklerini bütün dünya biliyor. Belge mi istiyorsun sen" sözleri ile, "silahları götüren şoförlerin ve savcıların ifadeleri" dediği belgeleri açıkladı. 

"BEN KONUŞUNCA RAHATSIZ OLUYOR"

Kılıçdaroğlu, "AKP ne zaman sıkışsa koltuk değneği her zaman hazırdır. Biliyorsunuz ben de biliyorum. Şimdi diyecekler ki biz ona PKK için evet dedik. Geçin onları. PKK için yabancı askere ihtiyaç mı var. Bizim milliyetçiliğimizden ulusalcılığımızdan şüphemiz yok. Teklifimize ilk tepki Ahmet Bey’den geldi. 'Aklını kendisine saklasın sussun' dedi. Bir kişi böyle konuşuyorsa ergenlik çağındaki bir çocuk düşüncesiyle konuşuyor demektir. Yetişkin akıllı bir insanın dili böyle olmaz. Bizim kültürümüzde akıl akıldan üstündür diye bir söz var. Kim çevreyi dünyayı iyi sorguluyor bunu anlatmaya çalışır bu söz. 'Koyun kurt ile gezerdi fikirler farklı farklı olmasa' der koca Veysel. Bunu söyleyen bir kişinin kafasında demokrasinin 'D’si bile yoktur. Çünkü ben konuşunca rahatsız oluyor. Doğrulardan rahatsız oluyor. Benim konuşma gerekçem zaten senin rahatsız olman için, doğruları bulman için. Sevgili Peygamberimizin çok güzel bir sözü var bu konuda: İnsanı pişman eden kendi görüşlerindeki ısrarıdır. Akıllıya danışıp onu dinlemeyen pişman olur. Ben düşüncelerimi söylüyorum. Oturup bakarsın. Bunları yapmayın Türkiye zarar görür dedik ama yaptılar ve Reyhanlı’da Cilvegözü’nde vatandaşlarımız öldü" dedi. 







"BELGE Mİ İSTİYORSUN DAVUTOĞLU, AL SANA BELGE"

Kılıçdaroğlu, "IŞİD'e destek vermeyin' dedik Ahmet Bey çıkıp 'Bu söylemek vatan hainliğidir' dedi. IŞİD’e destek verdiklerini bütün dünya biliyor. Belge mi istiyorsun sen işte silahları götüren şoförlerin ve savcıların ifadeleri. Belge mi istiyorsun Ahmet Davutoğlu al sana belge. Cumhuriyet Başsavcılığı Adana. Savcının ifadesi. Terör örgütlerine silah gönderildiğine dair. Başka resmi bir belge de silahları götüren şoförlerin ifadeleri. Hangi belgeden bahsediyorsun. 'Belgeleri göstermezsen vatana ihanet ediyorsun' demiştin. Sevgili Ahmet Bey kim vatanına ihanet ediyor. 'Biz TIR’larla insani yardım götürüyoruz' dediler. Türkmenler de 'Biz hiçbir şey almadık' diyorlar.


"IŞİD'İN ELİNDEKİ SİLAHLAR ERDOĞAN'IN DAVUTOĞLU MARİFETİYLE GÖNDERDİĞİ SİLAHLARDIR"

Kılıçdaroğlu, "Şimdi ben ona soruyorum kim vatanına ihanet ediyor sevgili Ahmet Bey. 'Biz insani yardım malzemesi gönderdik' diyorlar. Erdoğan Somali’ye gitti ve insani yardım malzemesi götürdü. Oraya bir sürü insan sanatçı götürdü. Maden insani yardım malzemesi götürüyorsan bu TIRlara neden yasak geliyor. Yayınlanması yasak. Hani insani yardımdı. IŞİD’in elindeki silahlar Recep Tayyip Erdoğan’ın Davutoğlu marifetiyle gönderdiği silahlardır" diye konuştu. 


"IŞİD'E ELEMAN DEVŞİREN OFİSLERİ VAR"

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi; "Herkes biliyor ama dertleri şu: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bunu öğrenmesin. IŞİD petrol satıyor günde 2 milyon dolarlık. Kime satıyor bunu ? Ankara'da İstanbul’da Gaziantep’te IŞİD’e eleman devşiren ofisleri var. Konya Müftüsü şöyle diyor Ali Akpınar 4 gün önce: 'Konya’dan 100 kişi gidip IŞİD’e katıldı. Bombalama oldu bunlardan 10-15’i öldü.' Bu militanlar giderken sen bir yerlerden armut mu topluyordun. IŞİD’in hücreleri de var. Toplanıyorlar cenaze namazı kılıyorlar, üniversitede öğrencilere saldırıyorlar. Yurtdışından gelip IŞİD’e katılanlar var. Bunların kendileri anlatıyorlar zaten. Biden’ın açıklamaları var en son. Özel bir görüşme olduğu için özür diledi. Yalan olduğu için dilemedi. IŞİD’e açıkça bu hükümetin desteği var" dedi. 

DHA

<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu IŞİD’e giden silahların belgesini gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER