Kılıçdaroğlu hayalindeki Cumhurbaşkanını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı olmasını istediği kişiyi açıkladı.

Kılıçdaroğlu hayalindeki Cumhurbaşkanını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samanyolu Haber TV''de yayınlanan "Gündem Seçim" programına konuk olarak katıldı.

Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu'nun sorularını cevaplayan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün,Cumhurbaşkanı olarak iyi bir performans sergilemediğini ifade etti.

HSYK'NIN ANAYASAYA AYKIRI OLDUĞUNU O DA BİLİYORDU

Kemal Kılıçdaroğlu,Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün iyi bir performans sergilemediğini söyleyerek HSYK'nın, anayasaya aykırı olduğunu o da çok iyi biliyordu dedi. Kılıçdaroğlu,Gül ile ilgili sözlerine şöyle devam etti ''HSYK'nın, Anayasaya aykırı olduğunu o da biliyordu ama imzaladı. Parlamentoda ettiği yemin neydi? Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim.Bu yemini eden bir kişiyi o yasayı imzalayamaz.''

BÜYÜK PRESTİJ KAYBINA UĞRADI,CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI YARA ALDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanlış işler yaptığını belirterek prestij kaybına uğradığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı makamının derin bir yara aldığını ifade etti.

PARTİCİ KİMLİĞİ ÖNE ÇIKMAYAN BİRİSİ İSTERİM

Abdullah Gül'ün yeniden aday olabilme ihtimalinin hatırlatıldığı Kılıçdaroğlu,''Ben başka birisinin aday olmasını isterim dedi.''
Ardından kendi istediği Cumhurbaşkanının özelliklerini sıralayan Kemal Kılıçdaroğlu,Cumhurbaşkanı adayı olacak kişinin partizan kimliğinin olmaması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu  açıklamalarına ''Parti kimliğiyle Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan kimseyle iktidar arasında farklı bir süreci doğuruyor,güvensizlik ortamı oluşturuyor.''sözleriyle devam etti.

Herhangi bir partiyle ilişikisi olmayan birisini mi Cumhurbaşkanı olar istersiniz sorusuna muhattap olan Kemal Kılıçdaroğlu,''Böyle birisinin olmasını ben çok arzu ederim.'' şeklinde cevapladı.
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu hayalindeki Cumhurbaşkanını açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER