Kimse Yok Mu'nun okuttuğu öğrencilerden anlamlı mesajlar

Kimse Yok mu Derneği’nin, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinden getirip, tüm eğitim masraflarını karşıladığı öğrenciler, dün bayramlaşmak için bir araya geldi.

Kimse Yok Mu'nun okuttuğu öğrencilerden anlamlı mesajlar

Kimse Yok mu Derneği’nin, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinden getirip, tüm eğitim masraflarını karşıladığı öğrenciler, dün bayramlaşmak için bir araya geldi. Tıp fakültesi öğrencisi Abdinasi Abdi, okulu bitirince Kimse Yok mu’nun Somali’de açtığı Deva Hastanesi’nde çalışmak istediğini söyledi.

"YER YÜZÜNDE BİNLERCE KİMSE YOK MU GÖNÜLLÜSÜ"

Zaman'ın haberine göre; Kimse Yok mu Derneği, farklı ülkelerden Türkiye’ye getirip eğitim masraflarını karşıladığı yaklaşık 350 öğrenciyle birlikte İstanbul’daki genel merkezinde bir araya geldi. Birbirleriyle bayramlaşan öğrenciler, bayramın ve kardeşliğin coşkusunu yaşadı. Somalili Ahmet Abdurrahman’ın söylediği ‘Arafa’ adlı şarkıya eşlik eden öğrenciler, öğle yemeğini de birlikte yedi. Öğrencilere bayram harçlığı da verildi. Kimisi Haiti’deki büyük depremin, kimisi açlığın, kimisi de ülkelerindeki iç savaşın mağduru olan öğrenciler, ülkelerine döndüklerinde kendilerinin de birer Kimse Yok mu gönüllüsü olmak istediklerini söyledi.

"KİMSE YOK MU'NUN HASTANESİNDE ÇALIŞMAK İSTİYORUM"

Programa katılan her öğrencinin Kimse Yok mu ile bir tanışma hikayesi var. Bunlardan biri Somalili Abdinasi Abdi Jogoni. Dernekten aldığı bursla Bezmialem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde okuyan Jogoni, okulu biter bitmez ülkesine dönerek Kimse Yok mu’nun açtığı Deva Hastanesi’nde çalışmak istediğini belirtti. Jogoni, şöyle devam etti: “Türkiye’ye geleli 3 sene oldu. Bizim en önemli ihtiyacımız eğitimdi. Kimse Yok mu Derneği ülkemize geldi. Şimdi Somali ayağa kalkmaya başladı. Somali’de savaş varken bizim için çalışıyorlar. Allah razı olsun. İnşallah mezun olunca Somali’ye Deva Hastanesi’nde doktor olarak çalışmak istiyorum. Orda başkalarına yardım etmek istiyorum. Derneğe gönüllü olmak istiyorum.”

"BU DERNEK DİĞERLERİ GİBİ DEĞİL"

Suriye’de savaş başladıktan sonra Türkiye’ye gelen Muhammed Avcı da Kimse Yok mu’ya teşekkür edenlerden. Dernek sayesinde okuduğunu ve şimdi Yıldız Teknik Üniversitesi’nde doktora yaptığını anlatan Avcı, “Bana Kimse Yok mu sahip çıktı. Allah onlardan razı olsun. Her gün dua ediyorum. Eğitimim yarıda kalmadı. Okulum biter bitmez ülkeme dönüp hizmet edeceğim. Kimse Yok mu’nun ülkemde bir gönüllüsü olacağım. Bu dernek amaçlı, uzun vadeli düşünen bir dernek. Bazı dernekler gelir bir şey dağıtır ve gider. Bu anlık bir yardım. İnşallah bu derneğe hiçbir zarar gelmeyecek. Ben bu derneği gördükten sonra inşallah her zaman bağımızı koruyup biz de hizmet edeceğiz.” diye konuştu.

"ONLARA GERÇEKTEN MİNNETTARIM"

Derneğin Türkiye’de eğitim masraflarını karşılayarak okuttuğu bir diğer öğrenci de Haitili Naason Dorsainvil. 2010’daki büyük Haiti depreminde birçok yakınını kaybeden Naason, şu an Fatih Üniversitesi’nde matematik bölümünde okuyor. Kimse Yok mu ile deprem sonrası tanıştığını anlatan Dorsainvil, “Haiti’deki büyük depremde birçok insan hayatını kaybetti. Kimse Yok mu Derneği bize yardım etmek için geldi ve onlarla tanıştım. Bizim için üniversite okumak oldukça zordu. Ama Kimse Yok mu sayesinde okuyorum. Umarım derneğin dünyadaki faaliyetleri aksamaz. Birçok ülkede yardıma muhtaç insanlara el uzatıyorlar. Onlara gerçekten minnettarım.” ifadelerini kullandı.



ÜLKENİZE DÖNDÜĞÜNÜZDE BİRER GÖNÜLLÜ OLACAKSINIZ

Kimse Yok mu Derneği Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Fazlıoğlu da bayramın en güzel yanının birlikte kucaklaşma ve dostça muhabbet olduğunu söyledi. “Bu fırsatı bizlere verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum.” diyen Fazlıoğlu, öğrencilerin başlarının tacı olduğunu kaydetti. Kimse Yok mu Derneği’nin dünyanın 113 ülkesinde faaliyet gösteren uluslararası bir yardım kuruluşu olduğunu ifade eden Fazlıoğlu, şöyle konuştu: “Türkiye’de Kimse Yok mu tarafından getirilerek, eğitim masrafları karşılanan yaklaşık 616 yabancı öğrenci bulunuyor. Bunların bugün 350’si aramızda. Sizler eğitimlerinizi tamamlayıp, ülkelerinize döndüğünüzde bizim bir gönüllümüz olacaksınız. Muhtaç olan insanlara yardımları sizler ulaştıracaksınız. Yardımlaşmanın ne demek olduğunu onlara anlatacaksınız. Son günlerde derneğimiz hakkında karalama kampanyası yapılıyor. Derneğimizden destek alan sizler şunu görüyorsunuz. Kimse Yok mu, Allah rızası için onun hoşnutluğunu kazanmak, tüm dünyaya insanlık kardeşlik nasıl olunur göstermek için gayret ediyor. Bunun dışında hiçbir hedefi ve yaklaşımı yoktur. İnşallah buna devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Herkesi bu derneğe gönüllü olmaya çağırıyorum.”

ZAMAN
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu'nun okuttuğu öğrencilerden anlamlı mesajlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER