Kirli oyun deşifre oldu, işte tezgahlayan kişinin ismi...

İstanbul Eyüp'te 11 Alevi vatandaşın evlerine işaret konulması ile ilgili Emniyet bir rapor hazırladı.

Kirli oyun deşifre oldu, işte tezgahlayan kişinin ismi...

Son bir yılda 11 Alevi vatandaşın evine işaret koyanlarla ilgili kriminal rapor tamamlandı. İşaret konulan evlerden toplanan boya numuneleriyle gözaltına alınan bir kişinin evinden çıkan boya aynı çıktı. Ve en önemli nokta: Zanlılardan biri terör örgütü DHKP-C üyesi.

Eyüp'teki provokasyonun kriminal incelemesi tamamlandı. Polis raporu kirli oyunu deşifre etti.  Eyüp'te Alevi vatandaşlar özellikle son bir yıldır diken üstündeydi. Çünkü evleri işaretlenmiş, huzurları kaçmıştı. Emniyet Müdürlüğü provokasyonu mercek altına aldı. Adeta iğneyle kuyu kazdı. Kapılardaki işaretlerden tek tek boya örnekleri topladı. 

Polis DHKP-C'li Özcan Karakuş ile Pir Sultan Abdal Derneği üyesi Murat Doğan'ı gözaltına aldı. Murat Doğan'ın evinde kullanılmış boya tüpleri vardı. O boyalarla işaretlenen kapılardan alınan boya örnekleri karşılaştırıldı. Boyaların aynı olduğu belirlendi.  Emniyet raporunda ilginç bir detay gözden kaçmadı. Murat Doğan'ın dikkat çekmemek için kendi evine de işaret koyduğu ortaya çıktı.

Mahkemeye çıkartılan DHKP-C'li  Özcan Karakuş tutuklanırken, Murat Doğan serbest kaldı. İddiaya göre şüpheliler Alevi-Sünni çatışmasını hedefliyordu. Halkı provoke etmek için de Alevi evlerini işaretlediler.

<< Önceki Haber Kirli oyun deşifre oldu, işte tezgahlayan kişinin ismi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER