Köy ahalisinden bir garip protesto

Köy halkı devlete sesini duyurmak için yerel seçimlerde oy kullanmayacaklarını açıkladı...

Köy ahalisinden bir garip protesto

  • 2-B arazilerinin rayiç bedellerinin yüksek olması köylüleri harekete geçirdi.
  • Köy sakinleri durumu protesto etmek için yerel seçimlerde oy kullanmayacak.  

Kandıra ilçesinde 2-B arazilerinin rayiç bedellerini yüksek bulan Karaağaç köyü sakinleri, protesto amacıyla yerel seçimlerde oy kullanmayacaklarını açıkladı. 

Köy muhtarı Mehmet Elmacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylerindeki 2-B arazilerinin rayiç bedellerinin diğer köylere oranla çok yüksek olduğunu öne sürdü. 

Bu durumun haksızlık olduğunu öne süren Elmacı, "Burası orman köyü. Denize 7 kilometre uzaklıktayız. Köyümüz 'gelişmiş' diye emlakçıların verdiği fiyata göre buradaki rayiçleri belirlemişler. Komşu köylerimiz Akçabeyli’de 2-B arazilerinin fiyatı bin ila 3 bin 500 lira, Ballar’da yine aynı ama bizim köyümüzde 8 bin ila 15 bin lira arasında" diye konuştu.

Elmacı, ödenecek rayiç bedelin yüzde 20'sinin peşin, geri kalanın 6 aylık taksitlerle 5 yılda ödeneceğini kaydederek, "Tebliğ tarihinden itibaren 3 ay içinde bu paranın yüzde 20‘sinin ödenmesi lazım, yoksa hakkımız kalmıyor. Vatandaşlarımızın bu parayı bu şartlar altında taksitle bile ödemeye gücü yok" ifadesini kullandı. 

Köy halkının çok zor durumda kaldığını, çabalarına rağmen kimsenin kendilerine destek olmadığını dile getiren Elmacı, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Milletvekillerimizden valimize kadar herkesin kapısını çaldık fakat 'yapılacak bir şey yok' cevabı aldık. Bu köyde yolu olmayan tarım arazisine dahi 8 bin lira bedel biçilmiş. Vatandaşın evinin yanındaki 2-B’lere 15 bin lira fiyat belirlenmiş. Köylümüz peşin para indirimiyle bile almaya kalksa dönümüne 8 bin 700 lira vermek zorunda. Köylü olarak zaten biz 10-18 bin lira arasında isteyene yer satıyoruz. Bu parayı köylünün ödemesi mümkün değil.

Sesimizi duyurmak için köy halkı olarak valiliğe yürüyeceğiz. Hatayı düzeltmek için yardım isteyeceğiz. Bu hata düzeltilmezse yerel seçimlerde oy kullanmayacağız. Büyüklerimizden konunun çözümü noktasında yardım bekliyoruz."

AA
<< Önceki Haber Köy ahalisinden bir garip protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER