MHP Genel Merkezi'ne arabalı saldırı girişimi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, içeri girdikten bir dakika sonra bir kişi otomobille Genel Merkez binasına girmeye kalktı.

MHP Genel Merkezi'ne arabalı saldırı girişimi!

Murat Başkonak isimli şahsın yönetimindeki 06 KA 0420 plakalı araç, Bahçeli'nin Genel Merkeze girdikten kısa bir süre sonra MHP Genel Merkezi’ne hızlı bir şekilde geldi. Genel Merkez çalışanlarının zorla durdurduğu araç parti önündeki Bilge Kağan ve Kültigin heykellerinin önündeki aydınlatmaları kırdı. Meydana gelen olayla ilgili olay yeri inceleme ve bomba imha ekiplerinin incelemeleri sürüyor.

Saldırının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin binaya girdikten bir dakika sonra meydana gelmesi dikkat çekti.


BAHÇELİ'DEN AÇIKLAMA: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, otomobiliyle MHP Genel Merkezi'ndeki bariyerleri aşarak binanın kapısının önüne kadar giren şüpheli için, "O bir meczup. Saldırı yapmak için gönderilmiş bir zavallı" dedi. Bahçeli, araçta bomba bulunup bulunmadığıyla ilgili başka bir soru üzerine de "Şimdilik yok'' dedi.


MHP'Lİ TÜRKKAN: SADECE 1 DAKİKA

MHP'li Lütfü Türkkan, Twitter'dan MHP Genel Merkez Binası'na saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkkan arada geçen 1 dakikaya vurgu yaptı:

Türkkan şunları söyledi:
''MHP Genel Merkezi önündeki güvenlik önlemleri, AKP Çemişgezek İlçe binası önündeki güvenlik önlemlerinden bile geride olunca...
Genel Merkezimiz'e yapılan saldırı ile Genel Başkanımız'ın binaya girişi arasındaki zaman farkı, sadece 1 dakika.

BÜYÜKATAMAN GAZETECİLERİ ENGELLEDİ

Olayı duyduktan sonra bölgeye gelen gazeteciler, MHP'li bir grup ve güvenlik görevlilerinin tepkisi ile karşılaştı. Olay üzerine dışarıya çıkan Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, bir gazetecinin görüntü aldığını fark edince, "Bu ne işgüzarlık, çekim yapmayın." dedi. Ardından diğer partili ve güvenlik görevlileri de "Görüntü alamazsın, o görüntüleri çabuk sil." diye kameramana çıkıştı.

<< Önceki Haber MHP Genel Merkezi'ne arabalı saldırı girişimi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER