Marmara İletişim'den soruşturma açıklaması

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden, araştırma görevlileriyle ilgili açılan soruşturmaya dair basın açıklaması yapıldı..

Marmara İletişim'den soruşturma açıklaması

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin yalanlamada bulundu. Mazeretsiz olarak sınavları aksatan araştırma görevlileri hakkında açılan soruşturmanın gerekçelerinin sıralandığı duyuruda; bazı medya gruplarının bunu gezi eylemleriyle ilişkilendirilme çabalarına tepki gösterildi..

İşte İletişim Fakültesi Dekanlığı'ndan yapılan açıklama:

"Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde 27 Mayıs - 4 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılan final sınavlarında 4 Haziran 2013 tarihli öğleden sonra gerçekleştirilen sınav oturumlarına bazı araştırma görevlilerinin, kendilerine verilen sınav gözetmenliği görevlerine gelmemeleri nedeniyle, önemli aksamalar olmuştur. Bu nedenle haklarında soruşturma açılan araştırma görevlileri, göreve gelmeme nedenlerini idari usul ve mevzuat çerçevesinde bildirmeleri gerekirken bildirmemişler ve sınavlara katılan öğrencilerin mağduriyetine neden olabilecek bir tutum sergilemişlerdir.

Eğitim öğretim görevi gibi son derece önemli bir çalışma alanında görev alan insanların, diğer hak ve özgürlükler kadar önemli olan “Eğitim Hakkı”nın hayata geçirilmesi ve korunması konusunda da titiz davranmaları beklenir.

Bu çerçevede ilgili araştırma görevlilerinin haklarında soruşturma açılması gerekçeleri şunlardır:

1-Fakültemizde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin aksatılması, 
2-Dekanlığı bilgilendirmeden görev yerinin terk edilmesi, 
3-Araştırma görevliliğinin gerektirdiği görev ve sorumluluklarla bağdaşmayacak şekilde hareket etmeleri, 
4-Fakültemizde yürütülen hizmetlerin akış düzenini ihlal etmeleri.

Fakülte Yönetim Kurulu’nun iyi niyetle ve son derece hassas davranarak ele aldığı soruşturma süreci ilgili mevzuat çerçevesinde devam etmektedir. Neticelenince kamuoyu bilgilendirilecektir.

Bazı basın organlarında yer aldığı gibi bu soruşturma, araştırma görevlileri gezi eylemlerine katıldığı için açılmamıştır. Bu konunun gezi eylemleriyle ilintilendirilerek, başka boyutlara taşınmaya çalışılması üzüntü verici olup, basın etiği ile bağdaşmamaktadır. 

Fakültemizde halen farklı sendikalara mensup doksanın üzerinde öğretim elemanı görev yapmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Marmara Üniversitesi
İletişim Fakültesi Dekanlığı

<< Önceki Haber Marmara İletişim'den soruşturma açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER