Medyaya darbeye her kıtadan tepki yağıyor

Medyaya darbe operasyonuna dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Medyaya darbeye her kıtadan tepki yağıyor

Avustralya İnsan Hakları Komiseri Wilson 'medyaya yapılan baskı, Türk demokrasisine gerileme yaşatıyor' dedi. 14 Aralık’ta Zaman ve Samanyolu Televizyonu’na yapılan operasyondan sonra gözaltına alınan Samanyolu Televizyonu Genel Müdürü Hidayet Karaca’nın hukuksuz bir şekilde gözaltı süresinin devam etmesine tepkiler devam ediyor.

TÜRKİYE'Yİ VESAYET ALTINA ALIR

Avustralya İnsan Hakları Komiseri Tim Wilson, “Türkiye’nin demokrasi ve insan hakları konusundaki tablosunu endişe verici bulduğunu belirtti. Türkiye’nin AvrupaBirliği’ne aday bir ülke olduğunu hatırlatan Komiser Wilson, ifade özgürlüğüve basına uygulanan baskının kabul edilemez olduğunu kaydetti. Bu tür adımların Türk demokrasisine ve geleceğini vesayet alıntına alarak, ülkeyi dünyadan tecrit edeceğine dikkat çeken Tim Wilson, Şu anda Türkiye’de ifade özgürlüğü ve basına uygulanan baskının, Türk demokrasisi ve daha önemlisi ülkenin geleceğini çok tehlikeli bir raya sokacağını hatırlattı. Wilson, Türk demokrasisinin adeta gerileme dönemine girdiğini, bunun da Avustralya gibi gelişmiş ülkeleri hayal kırıklığınauğrattığını söyledi.

'İFADE SINIRLAMASI EŞİTTİR OTORİTER YAPILANMA'

Medya’nın, ülkelerin demokrasilerinde çok önemli bir rol oynadığını, bu sesi kimsenin kısmaya hakkının olamayacağını belirten Wilson,“Medya bir ülkede demokrasinin gereği olan farklı fikir ve düşüncelerin varlığını temin eder. Ama daha önemlisi basın iktidarın denetlenebilmesi gibi çok önemli bir işlevi yerine getirir. İfade özgürlüğünün, fikir özgürlüğünün sınırlandırılması yolunda yapılan her şey otoriter bir yapıyı beraberinde getirir. Bu da her zaman güçlünün yararınadır.  Özgür medya hükümetin demokratik bir toplumun inşa edebilmesi için gerekli olan önemli unsurlardan bir tanesi. Hükümetin çalışmalarını mercek altına alan bir parlamentonuz olabilir. Ama toplumdaki farklı sesleri dillendirecek bir medya olmazsa, bu demokrasinin önemli unsurlarını yok etmek demektir. Bu da otoriter güç demektir. Buna da hiç bir şekilde demokrasi denilemez.”dedi.

Enes Cansever-Sydney

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Medyaya darbeye her kıtadan tepki yağıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER