Mescide çirkin saldırı!

Camları kırılan, halıları ve duvarları yakılan mescit kullanılmaz hale geldi.

Mescide çirkin saldırı!

Olay, Bursa'nın Osmangazi ilçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde meydana geldi. Edilen bilgiye göre, Turgut Özal Parkı'ndaki mescit, kimliği meçhul kişi veya kişilerce talan edildi. Camları ve kapıları kırılan, halı ve duvarlardaki kaplamaları yakılan mescit kullanılmaz hale geldi.

Mescide yapılanlara tepki gösteren vatandaşlar, bir ibadethanenin bu hale getirilmesine çok üzüldüklerini dile getirdi.Yetkililerden bir an önce mescidin onarılmasını ve güvenliğinin sağlanmasını isteyen mahalle sakini Hamdi Işık, "Burası mescit olarak kullanılıyordu. Dışarıda kalan tinerci çocuklar burasını bu hale getirmiş. Camları, kapıları kırmışlar, halıları, duvarları yakmışlar. Yetkililer bir an önce onarıp mescidin güvenliğini sağlasınlar" dedi.

Namaz kılmak için mescide geldiğinde gözlerine inanamadığını dile getiren mahalle esnafından Medet Gökmen ise, yakılıp yıkılan mescidin içinde birilerini gördüğünü söyledi. Karşılaştığı manzara karşısında içinin sızladığını belirten Gökmen, "İçeri baktığımda ellerinde tiner ve sigara olan gençler vardı. Burası bizim için çok önemliydi. Ailemizle parka geldiğimizde çocuklarımız oynarken biz namazı burada kılabiliyorduk. Şu anda içler acısı bir durumda. Yetkililere sesleniyoruz. Buraya bir an önce düzen versinler, güvenlik sistemi kursunlar. Artık burası ibadet için kullanılsın, tinerci mekanı olmasın" dedi.

İHA
<< Önceki Haber Mescide çirkin saldırı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER