Meteoroloji hava tahmin raporu (5 günlük hava durumu için tıkla)

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri şöyle:

Meteoroloji hava tahmin raporu (5 günlük hava durumu için tıkla)

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Ordu, Giresun, Sivas, Kayseri, Adana'nın kuzey, Kahramanmaraş'ın batı çevreleri ile öğle saatlerine kadar Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve kuzey kesimlerde 2 ila 5 derecede azalacağı, güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile Kıyı Ege' de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların Ordu, Giresun, Sivas, Kayseri, Adana'nın kuzey, Kahramanmaraş'ın batı çevreleri ile öğle saatlerine kadar Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu; güney, iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda akşamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar güney ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. 

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kütahya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. 

AKDENİZ: Parçalı, doğu kesimleri yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Mersin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana'nın kuzey, Kahramanmaraş'ın batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Çankırı, Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir ve Niğde çevreleri ile sabah saatlerinde Ankara'nın kuzey kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kayseri ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla kuzey ve batı kesimleri çok bulutlu, Malatya, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güneybatısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu, geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; akşam saatlerine kadar batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. 
<< Önceki Haber Meteoroloji hava tahmin raporu (5 günlük hava durumu için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER