Meteorolojiden önemli uyarı

Yetkililer, bugün beklenen kuvvetli sağanakla birlikte yerel su hortumlarına karşı halkı uyardı

Meteorolojiden önemli uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış konusunda vatandaşları ve yetkilileri uyardı. Bugün beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın neden olabileceği ani sel, yerel su baskını, heyelan, yağış anında ani kuvvetli rüzgar, yerel su hortumu oluşma riski ile ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması istendi. 


Yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin güney, iç ve zamanla doğu kesimlerinde aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Akdeniz ve İç Anadolu bölgeleri, sabah ilk saatlerde Kastamonu, Muğla ve Bartın il merkezi, Denizli'nin Çardak, Zonguldak'ın Ereğli, Kocaeli'nin Gölcük ve Cengiz Topel Hava Meydanı çevreleri ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Erzurum, Ardahan, Bingöl ve Muş çevrelerinde sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Hatay'ın kıyı kesimleri ve İskenderun Körfezinde çok kuvvetli (51-70 kg/metrekare), Antalya'nın doğu kesimleri, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Mersin'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı yağışla birlikte güney ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, Güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Batı Akdeniz kıyıları ile zamanla Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetlice (30-50 km/s), Doğu Akdeniz'de kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Bugün özellikle Orta ve Doğu Akdeniz'de görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağışların, Hatay'ın kıyı kesimleri ve İskenderun Körfezinde çok kuvvetli (51-70 kg/metrekare), Antalya'nın doğu kesimleri, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Mersin'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, ani sel, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, yerel su hortumu oluşma riski ve ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. 

Orta Akdeniz üzerinden gelen ve dün akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege ve Çanakkale çevrelerinde etkili olan yağışlı havanın, bugün Türkiye'nin güney, iç ve zamanla doğu kesimlerinde aralıklarla yağış geçişlerine neden olması bekleniyor.

Akdeniz ve İç Anadolu ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Erzurum, Ardahan, Bingöl ve Muş çevrelerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağış geçişleri bekleniyor. 

Yağışların İskenderun Körfezi ve Hatay kıyılarında çok kuvvetli (51-70 kg/metrekare) Antalya'nın doğusu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Mersin'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olacağı tahmin ediliyor.

Çarşamba ve perşembe günleri doğu bölgelerde aralıklarla devam edecek yağışlara ilave olarak Marmara'nın kuzeyi ile Batı Karadeniz kıyılarının Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın bugün güney ve güneybatı yönlerden Batı Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetlice (30-50 km/s), Doğu Akdeniz'de kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının yağışla birlikte bugün güney ve iç kesimlerde, Çarşamba günü doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Bugün beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın neden olabileceği ani sel, yerel su baskını, heyelan, yağış anında ani kuvvetli rüzgar, yerel su hortumu oluşma riski ile ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Meteorolojiden önemli uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER