Milyonluk araç iddiasında yeni gelişme

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e Diyanet Vakfı’nın bütçesinden 1 milyon TL’ye Mercedes S500 model makam aracı alındığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Bu iddianın ardından yeni bir gelişme daha yaşandı.

Milyonluk araç iddiasında yeni gelişme

MHP Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Alim Işık, 11 Aralık 2014 tarihinde Bütçe görüşmelerinde Diyanet Vakfı tarafından, camilerde toplanan paralarla vakıf parasından Diyanet İşleri Başkanına ve üst düzey bazı yöneticilere çok sayıda otomobil alındığı iddialarının doğru olup olmadığını sormuş ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından verilen cevapta böyle bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığı belirtilmişti.

Bu cevabın verilmesinden sadece 1 gün geçtikten sonra basında çıkan haberlerde “Makam aracı 1 milyon TL” manşetleriyle Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e Diyanet Vakfı’nın bütçesinden 1 milyon TL’ye Mercedes S500 model makam aracı alındığı, ayrıca genel müdürler için 14 adet Toyota marka, teşkilat için de 16 adet ticari minibüs satın aldığı belirtilmekteyken; Işık, Arınç ya yalan söylüyor ya da yanlış bilgilendiriliyor açıklamasında bulundu.

İşte TBMM tutanaklarına geçen o konuşma;

24. Dönem 5. Yasama Yılı 
26. Birleşim 11 Aralık 2014 Perşembe

ALİM IŞIK (Kütahya) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Sayın Bakan, iki sorum var: Birisi, bilindiği gibi, Başbakanlığın 16 Haziran 2012 tarihli ve 2012/15 no.lu Genelgesi gereğince maden ruhsatları başta olmak üzere, birçok konu Başbakanlığın iznine tabi tutulmuştur. O tarihten bu yana Başbakanlığın iznini almak için bekleyen kaç işlem şu anda izne maruz kalmıştır? Bugüne kadar kimlere veya kaç başvuruya müsaade edilmiş, kaçı bekleme hâlindedir? Bu genelgenin kaldırılması düşünülmekte midir? Eski Sayın Başbakan Cumhurbaşkanı olduğuna göre, herhâlde yeni Başbakanın da böyle bir tasarruf hakkı doğmuştur diye düşünüyorum. 

İkincisi: Diyanet Vakfı tarafından, örneğin camilerde toplanan paralarla vakıf parasından Diyanet İşleri Başkanına ve üst düzey bazı yöneticilere çok sayıda otomobil alındığı iddiaları doğru mudur? Doğruysa kimlere, hangi özelliklerde, kaç adet otomobil alınmıştır?

BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ (Bursa) - Sağ olun Sayın Başkanım, teşekkür ediyorum.

Sayın Işık'ın 2 sorusu vardı; birisi, izne tabi ruhsatlar, Başbakanlığın izni konusu. Bu konudaki döküm şöyledir: Başbakanlık Genelgesi'nin yürürlüğe girdiği 15 Haziran 2012'den bugüne kadar 7.094 dosya gelmiş, bunlardan yüzde 91'i olumlu, yüzde 5,5'u olumsuz olarak cevaplandırılmıştır, yüzde 3,5'unun ise değerlendirilmesi devam etmektedir. Bu genelgenin kaldırılması söz konusu olabilir ama şu an için görevine devam ediyor. 

İkinci sorusu: Diyanet Vakfının camide toplanan paralarıyla Diyanet İşleri Başkanı ve üst düzeylerine kaç otomobil alınmıştır? Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir.

MHP Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Alim Işık,  basına yansıyan bu gelişme üzerine "Arınç ya yalan söylüyor ya da yanlış bilgilendiriliyor" açıklamasında bulundu.
 
SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Milyonluk araç iddiasında yeni gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER