Muhsin Yazıcıoğlu davasında yeni gelişme

Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Kahramanmaraş savcısının verdiği takipsizlik kararlarını kaldırdı.

Muhsin Yazıcıoğlu davasında yeni gelişme

Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği şüpheli kazayla ilgili soruşturmayı yürüten Kahramanmaraş savcısının verdiği takipsizlik kararlarını kaldırdı.

Savcının, şüpheliler hakkında yüklenen suçlardan kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına dair verdiği karar, helikopterden cihazı çalan isimler ve kaza kırım ekibini de kapsıyordu. Mahkemenin, takipsizlik kararının kaldırılmasına dair kararı, soruşturma avukatlarının itirazı üzerine alındı.

Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği şüpheli kazayla ilgili soruşurmayı yürüten Kahramanmaraş savcısının verdiği takipsizlik kararlarını kaldırdı. Savcı Habib Korkmaz, kovuşturmaya yer olmadığına dair kararında, “Tüm şüpheliler hakkında ayrıca silahlı terör örgütüne üye olma suçunun isnat edildiği, toplanan delillere göre şüpheliler arasında terör suçu işlemek için oluşturulmuş bir örgütün varlığına dair delil ve emare bulunmadığı, asker şahıslar arasındaki görevden kaynaklanan hiyerarşinin suç örgütü hiyerarşisi olarak değerlendirilemeyeceği anlaşılmıştır.” ifadelerini kullanmıştı. Savcının, şüpheliler hakkında yüklenen suçlardan kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına dair verdiği karar, helikopterden cihazı çalan isimler ve kaza kırım ekibini de kapsıyordu. Mahkemenin, takipsizlik kararının kaldırılmasına dair kararı, soruşturma avukatlarının itirazı üzerine alındı. Avukat Selami Ekici, “Soruşturma yeniden, suikast soruşturması olarak yürütülecektir. Mahkeme, Savcı Habib Korkmaz’ın değerlendirmelerinin yanlış olduğuna hükmetmiştir.” dedi. Korkmaz’ın, askerlerle ilgili ‘hırsızlık’ suçundan hazırladığı iddianamenin de Kahramanmaraş Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmediği öğrenildi.
<< Önceki Haber Muhsin Yazıcıoğlu davasında yeni gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER