Muhsin Yazıcıoğlu'yla ilgili önemli açıklama

Yazıcıoğlu'nun avukatı: "Önce kaza diye yutturmaya çalıştılar ki bunun kaza olmadığını gelmiş olduğumuz nokta itibarıyla ortaya çıkmış durumdadır."

Muhsin Yazıcıoğlu'yla ilgili önemli açıklama

 Kahramanmaraş yakınlarında helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun avukatı Selami Ekici, "Özel yetkili savcılık bu işe el koysaydı bugün olay çözülmüştü" dedi.

Yazıcıoğlu'nun avukatı Ekici, yaptığı açıklamada, İsmail Güneş'in konuşmalardan sonra çene kemiğinin kırıldığına dikkat çekti. Bir kişinin çene kemiğinin kırık olmasına rağmen o kadar rahat konuşmasının mümkün olmadığını aktaran Ekici, "İsmail Güneş'in konuşması o konuşmalardan sonra kırıldığı söylemek mümkün. Gayri meşru birimler bu işi kapatmaya çalışmıştır. Bu dosya hiç kapanmayacaktır. Çünkü önce kaza diye yutturmaya çalıştılar ki bunun kaza olmadığını gelmiş olduğumuz nokta itibarıyla ortaya çıkmış durumdadır. Özel yetkili savcıların gerek yetkileri açısından, gerekse tecrübeleri açısından ve hukuki yetkileri açısından çok daha fazla yetkileri olduğundan dolayı olayın suikast olabileceği noktasında soruşturdukları takdirde bazı delillere ulaşılabileceği kanaatindeyiz. Biz özel yetkili savcılık bu işe el koysaydı bugün olay çözülmüştü diyoruz" diye konuştu.

İsmail Güneş'in kazadan 20 dakika sonra 112 acili aradığını belirten Ekici, "Bizim orada tespit ettiğimiz ve dosyadaki mevcut delilere göre İsmail Güneş'in konuşması bir kusursuz planı alt-üst eden bir konuşma şekli olarak değerlendiriyoruz. İsmail Güneş'in konuşmasından sonra bu işi yapanlar panikledi ve açık vermeye başladılar. İsmail Güneş hem büyük bir habere imza attı. Hem de, çektiği fotoğraflarla olayın aydınlanmasına büyük katkı sağladı. Güneş'in çene kemiğinin kırık olmasın rağmen o kadar rahat konuşmasının mümkün değildir. İsmail Güneş'in çenesinin o konuşmalardan sonra kırıldığını söylemem mümkün" şeklinde konuştu. Ekici Türkiye de Ergenekon savcısıyım diyenlerin, Ergenekon avukatlığına soyunduğunu iddia ederek, o günlerde Türkiye'nin siyasi hayatına müdahalelerin başladığını ve Deniz Baykal'ın siyasetten uzaklaştırıldığını, Devlet Bahçeli'ye kaset operasyonlarının yapıldığını ve Türkiye'de siyasetin dizayn edildiğini söyledi.

<< Önceki Haber Muhsin Yazıcıoğlu'yla ilgili önemli açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER