Ne acı ki, gerçekleri çarpıtıyorlar ya da gizliyorlar!

Bazı medya oranları dershanelerle ilgili gelişmeleri çarpıtarak veriyor.

Gerçekleri neden saklıyorlar?

  • Bazı medya organları dershanelerin kapatılması ile ilgili yaşananları kamuoyundan ya gizlemeyi ya da çarpıtmayı tercih ediyorlar. 
  • Taslak gün yüzüne çıktığında "yalan" manşetleri atan gazeteler şu günlerde sadece MEB'in açıklamalarına yer veriyor.
  • Son olarak MEB ile dershaneciler arasındaki toplantılarda yaşananları da görmezden geldiler.

Türkiye günlerdir dershanelerin kamuoyundan gizlenen bir taslakla kapatılmasını tartışıyor. Tepki büyük.

Öğrenciler, veliler, sendikalar, dershaneciler, hukukçular dershanelerin "kapattım" denilerek kapatılmaması gerektiğini demokratik bir şekilde dile getiriyor. Ancak bazı medya organları hem bu tepkileri görmezden geliyor hem de dershanelerin dönüşüme razı olduğunu iddia ediyor.
 
"Haberler yalan taslak yok" manşetleri atıp taslak ortaya çıkınca bu defa "reform ve dönüşüm" söylemine sarılan bazı gazeteler, çarpıtmanın en büyüğünü 3 bin 400 dershaneden 3 bini yani sektör temsilcilerinin yüzde 80'inin ortak deklarasyon yayınladığı gün yaptı. 

Kapatmayı meşrulaştırmak için "Dershanelerden destek" manşeti atabilen bu gazeteler, "Çalışmalar tarafımızın görüşleri alınmadan yürütülmüştür." haykırışını dahi görmezlikten geldi.

Aynı medya organları Milli Eğitim Bakanlığı ve dershaneciler arasındaki toplantılarda yaşananları da görmezden geldi. Antalya ve Samsun'da dershanecilerin bir dayatmayla karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek salonu terk etmeleri bu gazetelerde hiç yer almadı. 
<< Önceki Haber Ne acı ki, gerçekleri çarpıtıyorlar ya da gizliyorlar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER