O polis konuştu: Başbakan bize iftira attı

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna katılmasının ardından meslekten ihraç edilen eski Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı, Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

O polis konuştu: Başbakan bize iftira attı

İranlı işadamı Reza Zarrab’ın faaliyetlerini deşifre edip rüşvet ve yolsuzluk çarkını ortaya çıkardıktan sonra meslekten ihraç edilen eski Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı, Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Başbakan, Yalova’daki  seçim mitinginde, “Polis benim için ‘dönemin başbakanı’ lafı geçen iddianame hazırlamış.” diyerek Saygılı’yı hedef göstermişti. Saygılı dilekçesinde, “Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında yetkili mercilere sunulan hiçbir rapor ve fezlekede kesinlikle ‘dönemin başbakanı’ şeklinde bir tabir kullanılmamış olup, bu yöndeki bir iddia gerçek dışıdır.” ifadesini kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 2012/120653 sayılı soruşturmaya ait 309 sayfalık rapor ve 504 sayfalık emniyet fezlekesinde ‘dönemin başbakanı’ şeklinde bir tabir kullanılmadığını belirten Yakup Saygılı, “Böyle bir tabirin kullanılması talimatının Pensilvanya’nın verdiği iddiası da bir o kadar gerçek dışı çirkin bir iftiradır.” dedi. Suç duyurusunda 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında maddi delillerin toplanıldığına, soruşturmadaki delillerin bazı yüksek düzeyli devlet büyükleri ve aile fertlerinin suç işleme şüphesi altında kalmalarına sebebiyet verdiğine dikkat çekti. Yasama dokunulmazlığının suç işleme özgürlüğü anlamına gelmediğini belirterek, soruşturmanın cumhuriyet savcısı Celal Kara tarafından başlatıldığını hatırlattı. Şu ifadeleri kullandı: “17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ülkemizin alışık olmadığı çapta ve mahiyette olması sebebiyle akıl almaz bir şekilde itibarsızlaştırma ve sulandırma faaliyetlerine muhatap kalmıştır. Gerek yazılı ve görsel medyada gerekse de siyasi platformlarda gerçekte soruşturma ile uzaktan yakından ilgisi olmayan varsayımlar ve iftiralar soruşturmaya yakıştırılarak soruşturmayı yapan bizler ve soruşturmanın süreciyle ilgili algı operasyonuna döndürülmüştür.”

Cadı avının altı dolduruluyor

Yakub Saygılı, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun itibarsızlaştırılarak, soruşturmayı gerçekleştiren savcılık ve kolluk kuvvetleri maksatlı gösterilerek, ‘cadı avının’ altının doldurulacağına dikkat çekti. Saygılı, “Başbakan emirleri Pensilvanya’dan aldığımız iftiralarını attı. Ben görevliyken soruşturma kapsamındaki gelişmeleri soruşturma savcısına iletir ve gereken adli talimatları yine kendisinden alırdım. Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının tek talimat mercii cumhuriyet savcısı Celal Kara’ydı.” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve rüşvet almakla suçlanan bakanların 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda elde edilen deliller karşısında cevap veremediğine dikkat çeken Saygılı, Başbakan’ın kendisini ve yakınlarını kurtarma adına soruşturmaya ‘darbe girişimi’ diyerek halkı yanlış bilgilendirdiğini belirtti.

Zaman

<< Önceki Haber O polis konuştu: Başbakan bize iftira attı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER