ÖYM’ler kaldırıldı, dosyalar devredildi

Özel Yetkili Mahkemeler’in kaldırılmasıyla dosyalar ilgili adliyelere gönderilmeye başlandı.

ÖYM’ler kaldırıldı, dosyalar devredildi

Özel Yetkili Mahkemeler’in kaldırılmasıyla dosyalar ilgili adliyelere gönderilmeye başlandı. Bakırköy Adliyesi’nin yetki alanına giren iki kamyon dolusu 300’ü aşkın TMK ve diğer bazı davaların dosyası, önceki gün Çağlayan Adliyesi’nden Bakırköy Adliyesi’ne gönderildi.


TBMM’nin kabul ettiği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayladığı 22 maddeden oluşan demokratikleşme paketi, 7 Mart 2014 tarihinde resmi gazetede yayınlanmasıyla yürürlüğe girdi. ÖYM’ler daha önce de yasal düzenlemeyle kaldırılmış ancak mahkemelerin ellerindeki dosyalar sonuçlanıncaya kadar görevlerine devam etmesi hükme bağlanmıştı. Kanunla, Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10. maddesi uyarınca kurulan özel yetkili mahkemeler de (ÖYM) tümüyle kaldırılmış oldu.

TMK'nın 10. maddesinin yürürlükten kaldırılması nedeniyle, yasa kapsamına giren suçlara ilişkin davalar, ağır ceza mahkemelerinde görülmeye başlanacak. Bu nedenle İstanbul’daki eski Özel Yetkili Mahkemeler’in elindeki tüm dosyalar ilgili ağır ceza mahkemelerine devredilmeye başlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma ve eski Özel Yetkili Mahkemeler’in baktığı dosyalardan Bakırköy Adliyesi’nin yetki alanına giren dosyalar adliyeye kamyonla gönderildi. İki kamyon dolusu toplam 166 çuval içindeki dosya ve klasörler memurlar tarafından adliyeye taşındı.
<< Önceki Haber ÖYM’ler kaldırıldı, dosyalar devredildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER