Obama BM'de önemli açıklamalarda bulundu

Birleşmiş Milletler (BM) 69. Genel Kurul çalışmaları kapsamında konuşan ABD Başkanı Barack Obama, İslam dünyasına açık mesajlar verdi.

Obama BM'de önemli açıklamalarda bulundu

Birleşmiş Milletler (BM) 69. Genel Kurul çalışmaları kapsamında konuşan ABD Başkanı Barack Obama, İslam dünyasına açık mesajlar verdi.  Amerika'nın İslam ile savaşmadığını ve asla da savaşmayacağı sözünü yineleyen Obama, ancak teröre karşı da tavizsiz olduğunun altını çizdi. Obama, "Biz Amerika Birleşik Devletleri olarak İslam'la savaşmadı, asla da savaşmayacak. İslam barışı öğütler. Müslümanlar arzu ettiği üzere onuru ve adalet duygularıyla yaşayacak. İslam ve ABD anılacaksa, onlar ve bizler diye bir şey yok. Yalnızca 'biz' varız. Çünkü milyonlarca Müslüman Amerikalı, bu ülkenin dokularındandır.’’ dedi. 
Medeniyetler çatışmasını kabul etmediğini belirten Obama, savaşları dine dayandırmanın nefret, fanatizm ve aşırıcılığı inşadan başka bir fayda getirmeyeceğini söyledi.
İnsanları dini, ırkı, mezhebine göre bölmeye çalışanlara karşı birlik olmaya davet eden Obama, dini gerekçelerle fanatiklerin insanların hayatlarını tehdit etmesine karşı çıkılması gerektiğini kaydetti. 
IŞİD’in ortadan kaldırılması gerektiğini yenileyen Obama, bu terör örgütünün dünyanın vicdanını şoka uğratacak vahşetlere imza attığını belirtti.  Obama şöyle konuştu:  "Hiçbir gerekçe bu eylemleri haklı çıkarmaz. Bu şeytani yapıyla hiçbir müzakere ve mantıksal yaklaşım olamaz. Bu tür canilerin anladığı dil yalnızca gücün dilidir. Yani Amerika Birleşik Devletleri oluşturulan koalisyonla birlikte bu ölüm ağını ortadan kaldıracak. Bu bağlamda, yalnız hareket etmeyeceğiz. Başka bir ülkenin topraklarına Amerikan askerini gönderme niyetimiz yok. Bunun yerine, Irak ve Suriyelilerin kendi topraklarını geri alabilme mücadelelerine destek vereceğiz."
<< Önceki Haber Obama BM'de önemli açıklamalarda bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER