Öcalan Kandil'e bu mesajı gönderdi!

BDP’li Demirtaş ve Önder, İmralı’da Öcalan’dan aldıkları mesajı iletmek üzere Kandil’e gitti

Öcalan Kandil'e bu mesajı gönderdi!

İmralı'da geçen çarşamba 4. BDP heyeti ile görüşen Abdullah Öcalan, örgüte 'silahsız çekilin' mesajını gönderdi.  Öcalan'ın mektubunu dün sabah saatlerinde MİT yetkililerinden teslim alan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve İstanbul Milletvekili Sırrı Sürreya Önder Kandil'in yolunu tutarken, BDP grup Başkan Vekili Pervin Buldan da örgütün Avrupa kanadına mektubu ulaştırmak üzere Brüksel'e gitti.

CEVAP SALI GÜNÜ

Yenişafak'ın haberine göre, Demirtaş ve Buldan'ın mektupları adreslerine teslim etmelerinin ardından PKK'nın en geç salı gününe kadar Öcalan'a cevaben bir mektup yazacağı belirtildi. Avrupa kanadının ise Kandil yönetiminin tavrına göre hareket etmesi bekleniyor. Geri çekilme sürecini MİT koordine edecek. Çekilmenin 4 kademeli ve 2 stratejik koridordan yapılması bekleniyor. Kuzey IrakKürt kaynaklar ise geri çekilme sürecine ilişkin projeksiyonların tamamlanmak üzere olduğunu, güvenli çekilmenin 18 Nisan'dan sonra başlayabileceğini ifade ettiler.

TİMLER EŞLİK EDECEK

Yol haritası 18 Nisan'a kadar hazır olacak ve PKK'lıların geri çekilmesi bu tarihten sonra başlayacak. Yol haritasının diğer ayrıntıları şöyle:

* Haftanin ve Hakurk üzerinden Kandil'e gidecek örgüt üyeleri için gözlem timleri oluşturulacak.
* Sürecin sorunsuz ilerlemesi için MİT, Kuzey Irak'ta 6 gözlem ofisi kuracak.
* Kandil'deki örgüt liderleriyle MİT arasındaki koordinasyonu Barzani güçleri sağlayacak.
* Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, dağdan inişleri 12 noktadan takip edecek.
* 1999 yılındaki sıkıntıların yaşanmaması için önlemler alınacak.

<< Önceki Haber Öcalan Kandil'e bu mesajı gönderdi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER