Olay Vali bakın ne demek istemiş...

Atatürk'ün ölümünün 75. yılı anma töreni sırasında, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı

Olay Vali bakın ne demek istemiş...

  • 10 Kasım törenlerinde Vali H. Avni Coş'la bir vatanndaş arasında küfür tartışması yaşandı
  • Vali'nin, kendini protesto eden vatandaşa küfür ettiği iddia edildi, Vali iddiayı reddetti
  • İçişleri Balanı Güler olay yakışıksız dedi

Adana'da anma programı kapsamında, çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 

Bayrağın yarıya indirilmesinin ardından sloganlar atan bazı vatandaşlar, tören alanından ayrılmakta olan Vali Coş'u istifaya çağırdı. Vali Coş, bu sırada bir vatandaşı parmağıyla işaret ederek ‘seninle konuşacağım’ dedi. Vatandaş da Vali’ye ne konuşacaksanız şimdi konuşalım’ şeklinde cevap verdi. Makam aracına binen Coş'un korumaları "Vali istifa" şeklinde slogan atan vatandaşlardan birini gözaltına almak istedi. Grup üyeleri ile polis arasında arbede yaşandı. 

Aracıyla uzaklaşan Vali Coş bu sırada aracından inerek vatandaşların olduğu bölüme doğru yöneldi. Vali’nin bu sırada "Allah belanı versin diyen o g....'ı bana getirin" dediği iddia edildi. Grup üyeleri ile polis arasında arbede yaşandı. Daha sonra valilik korumaları alandan ayrıldı. 

VALİ REDDETTİ

Adana'da 10 Kasım Töreni sırasında yaşananlar hem kentte hem de sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da, gergin geçen Atatürk Anıtı'ndaki törende yaşananlar konusunda, "Ben o kelimeyi kullanmam. Kavas demiş olabilirim" dedi. Bu kelimeyi de 'yürüyen, hizmet eden, gezinen adam' anlamında söylediğini ve sık kullandığını belirtti.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Vali Coş, olaylarla ilgili 10 kişi hakkında yasal işlem yapıldığını ifade etti. Coş, çok ağır hakaretlere, sinkaflı küfürlere maruz kaldığını hatırlatarak, "Bunlar hoş şeyler değil. Bunları yapanları hiçbir şekilde gerekçesi ne olursa olsun savunmak mümkün değil." dedi. 

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Tartışmaya yol açan sözleri Hürriyet gazetesinden Metehan Demir'e değerlendiren İçişleri Bakanı Muammer Güler, 'Valinin cevabı şık olmadı' diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: 

Devletin valisi konumundaki bir kişi vatandaşa, her ne kadar rahatsız edici bir diyalog yaşansa da bu şekilde cevap vermesi doğru olmadı. Konuyu incelemesi için arkadaşlara talimat verdim. Ama anladığım kadarıyla karşılıklı olarak konu mahkemeye taşınacak. Yine de ne olursa olsun bu konumdaki bir valimizin, böyle bir hakaret de olsa adli ve hukuki yollar vardır. Onunla ilgili yasal çerçevede şikayetçi olabilir, talimat verebilir. Bu şekilde bir ağız dalaşına girmesi hiç şık olmadı. Ben de rahatsız oldum. Tabii ki orada vatandaşımızın 10 Kasım gibi önemli bir günde bu protesto içine girmesi ve kullandığı ifadeleri de ayıplıyorum. Belki daha saygı içinde davranabilirdi. Yine bu, valimizin, ağız dalaşına girerek bu ifadeleri kullanmasını haklı çıkarmaz.


<< Önceki Haber Olay Vali bakın ne demek istemiş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER