Olaylar kontrolden çıktı, polisler karakolda mahsur kaldı

PKK yandaşlarının yakıp yıktığı, marketleri, bankaları yağmaladığı Van'da Özel Harekat Polisleri Özal ilçesine yol kapalı olduğu için gidemedi.

Olaylar kontrolden çıktı, polisler karakolda mahsur kaldı

Kobani'de yaşananları protesto etmek amacıyla Van sokaklarına inen binlerce terör destekçisi gün boyu şehri ateşe vererek tahrip etti.

POLİSE KARŞI SİLAH KULLANILDI İDDİASI

Aktifhaber'in haberine göre; Çatışmaların devam ettiği Van'da dün akşam havanın kararmasıyla birlikte polise karşı silah kullanıldığı iddiaları da gündemdeki sıcaklığını koruyor. Van Valisi ve Emniyet Müdürünün izinlerini yarıda keserek şehire dönmesi üzerine Van Emniyet Müdürlüğüne bağlı Özel Harekat Şubesi'nin sokağa çıkması için talimat verildi.

ÖZEL HAREKAT YOL KAPALI OLDUĞU İÇİN GİTMEYİ REDDETTİ

Özalp ilçesine gitmek üzere görevlendirilen Özel Harekat Polisleri ise yolun bir grup tarafından ulaşıma kapatıldığı gerekçesiyle Özalp İlçesi'ne gitmeyi reddettiği öğrenildi. Çevik Kuvvet'ten yardım isteyen Özel Harekat Polisleri, yolun Çevik Kuvvet tarafıdan açılmasıyla yola çıktıkları belirlendi.

EMNİYET MÜDÜRÜ BU DURUMA ÇOK SİNİRLENDİ

Yolun kapatılması gerekçesiyle göreve gitmeyen Özel Harekat Polisi'nin tutumuna sinirlenen İl Emniyet Müdürü'nün Özel Harekat Birimini şehir içinde devriye ile görevlendirdiği öğrenildi.

POLİSLER KARAKOLDA MAHSUR KALDI

Terör yandaşları tarafından abluka altına alınan Bostaniçi polis merkezinde çalışan polislerin karakolda mahsur kaldıkları belirlendi. Şehrin her tarafında yaşanan olaylara müdahale etmeye yetişemeyen Emniyet Birimlerinin ise karakolda mahsur kalan arkadaşlarına yardıma gitmekte zorlandığı ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Salim Cebeloğlu'nun karakol çalışanlarına bina içerisinde Çelik Yelekli olarak beklemeleri emrini verdiği öğrenildi.

SİİRT'TE KARAKOLA MOLOTOF ATILDI

Bu sırada Siirt'te göstericiler ile polis arasındaki gerginlik devam ediyor. Göstericiler, İnönü Mahallesi'ndeki polis karakoluna molotof attı. Polis de göstericilere gaz bombası ile karşılık verdi. Daha sonra göstericiler av tüfeğiyle polislere ateş açtı. Yaralanan 2 polis, Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Karakolu savunmada polis yetersiz kalınca bu kez askerler bölgeyi ablukaya alarak göstericilerin polis karakoluna girmesini engelledi. Gerginlik sürüyor.
<< Önceki Haber Olaylar kontrolden çıktı, polisler karakolda mahsur kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER