Önder'den Davutoğlu'na çok tartışılacak soru!

Davutoğlu’nun “Akacak kandan Demirtaş sorumlu” sözlerine HDP’li Önder, “Nereden biliyorsun kan akacağını” sorusuyla cevap verdi

Önder'den Davutoğlu'na çok tartışılacak soru!

Başbakan Davutoğlu’nun HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın “Güvenlik paketini sokakta engelleriz” sözlerine ilişkin sert açıklamasına, HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder cevap verdi. Önder, Meclis’te dün akşam bir grup gazeteci ile sohbet toplantısında, Davutoğlu’nun açıklaması için “vahim” dedi.

SUÇ DUYURUSU YAP

Önder, “Davutoğlu kesin hükümle ‘HDP, Demirtaş sorumlusudur’ diyorsa bu direkt ceza hukukunu ilgilendiren durumdur. Yargıtay başta olmak üzere suç duyurusunda bulunması ya da savcıların resen harekete geçmesi gerekirdi” diye konuştu.

SİLAH DEĞİL

Önder, “Sokağa çağırmakla kastettiğimiz Anayasal ve yasal haklarımızı kullanmamızın dışında hiçbir vurgu değildir. Kimseye silah, şiddet çağrımız olmamıştır, olamaz ve olmayacaktır. Başbakan, akacak kandan Demirtaş sorumludur diyor. Nereden biliyorsun kan akacağını” diye sordu.

Önder, ‘Paralel yapıyla örgüt arasında bağlantı var’ iddiasıyla ilgili şunları söyledi: “Çağrı yapıyorum Davutoğlu’na, paralel yapının suç örgüt olduğunu tescil ettirdiyseniz suç duyurusunda bulunun, tutarlılık bunu zorunlu kılar.”

İCAZET ALMAYIZ


“Hangi yayın organlarıyla konuşup hangi yayın organlarıyla konuşmayacağımızla ilgili Başbakan’dan icazet alacak değiliz” diyen Önder şöyle devam etti:

“Akreditasyon merkezi değil. Kimseye ambargomuz yok. Paralel yapıyla görüşüyorlar, manşetten veriyorlar demek, Davutoğlu’nun haddi de hakkı da değil.”

ÖCALAN'IN TASLAĞINI AÇIKLAYACAĞIZ

Öcalan’ın hükümete sunduğu müzakere taslağını virgülüne dokunmadan kamuoyuna açıklayacaklarını dile getiren Önder, “AK Parti kan kaybı endişesi taşıyor.  Yeni dönemin seçim argümanı olarak ellerinde bir şey yok. HDP bu enstrümanların oyuncağı olmayacak. Hükümet oyalama taktiği içinde. Hükümet atılması gereken adımları zamana yayıp seçimi atlatmaya çalıştığını düşünüyoruz" dedi.

İMZALI TUTANAK İSTİYOR

Önder, Öcalan’ın taleplerini, "görüşmelerin tutanaklı ve imzalı gerçekleştirilmesi, izleme heyeti ve müzakere komisyonları kurulması" şeklinde aktardı.

PKK’lıların geri çekilmesi ile ilgili olarak şunları aktardı: “Bu insanların demokratik siyaset yapmasının önü açılmazsa nasıl geri çekilmelerini bekliyorsunuz.”

“Genel af tek başına yetmez, bu meseleleri çözmez” ifadelerini kullanan Önder, İzleme Kurulu konusunda hükümet ile müşterek olarak isim havuzu oluşturulduğunu belirtti.

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Önder'den Davutoğlu'na çok tartışılacak soru! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER