'Özal suikasti'nde savcının peşine düştüğü 2. isim

Savcı, Özal'ın şüpheli ölümüne ilişkin Ersöz hakkında ‘ağırlaştırılmış müebbet’ istedi. Olayın Ergenekon’a bağlı TUSHAD’ın organizasyonu olduğu belirtildi.

'Özal suikasti'nde savcının peşine düştüğü 2. isim

Cumhuriyet SavcıKemal Çetin, Sekizinci Cumhurbaşkanı Özal'ın ölümüyle ilgili Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında 8. Cumhurbaşkanına suikasttan 'ağırlaştırılmış müebbet hapis' istemiyle iddianame hazırladı. Çetin, ikinci iddianameyi Ergenekon Davası'nın gizli tanığı 'Hüseyin'in ifadelerinde Özal'a suikastta görev aldığını iddia ettiği 'Savaş Korkmaz' kod adlı kişi hakkında hazırlayacak. Gizli tanığın ifadelerinin eldeki delillerle örtüştüğünü tespit eden Savcılık, Korkmaz'ın kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.

Bugün'de yer alan habere göre geçtiğimiz günlerde Ergenekon ve Zirve Yayınevi davaları kapsamında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un ifadesine başvuran Savcı Kemal Çetin, Özal'ın suikasta kurban gittiğini belirterek, Ersöz hakkında 56 sayfalık iddianame düzenledi.

Ersöz'ün eski Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 156'ncı maddesi kapsamında Cumhurbaşkanına suikasttan 'ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası' ile cezalandırılmasını isteyen Savcı, iddianamede; Ergenekon ve Zirve Yayınevi davalarındaki iki gizli tanığın beyanları, dosyadaki bilgi ve belgeler, Devlet Denetleme Kurulu (DDK) raporu ile bu beyanların araştırılması sonucunda bu sonuca ulaşıldığını kaydetti. Savcılık, suç tarihini '17 Nisan 1993', suç mahallini Çankaya Köşkü, Özal'ın eşi Semra Özal ile oğlu Ahmet Özal'ı da 'müşteki' olarak belirledi.

SUİKASTTA İKİNCİ İSİM SAVAŞ KORKMAZ

Savcılığın Ersöz'ün yanı sıra gizli tanık Hüseyin'in, Özal'a suikasta ilişkin verdiği bir diğer ismi de soruşturduğu ortaya çıktı. Ergenekon davasının gizli tanığı Hüseyin'in verdiği bir başka ifadede Özal'a suikast düzenleyenler arasında Ersöz'ün yanı sıra 'Savaş Korkmaz' kod adlı bir kişinin daha olduğunu beyan ettiği kaydedildi.

Savcı Çetin'in bu gelişme üzerine 'Savaş Korkmaz'ın da kimlik tespitini yaptığı, tespitin ardından Korkmaz'a da iddianame tanzim edeceği öğrenildi. Ayrıca Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Ergenekon davasının duruşmalarında sanık ve gizli tanıkların Özal'ın ölümüne ilişkin ifade, bilgi ve belgelerini Özal soruşturmasını yürüten savcı Kemal Çetin'e gönderdiği belirlendi. Savcılığın iddianamede, DDK'nın 900 sayfalık raporuna da yer verdiği öğrenildi.

TELEFON KAYITLARI DOĞRULUYOR

Savcılığın Ersöz hakkında hazırladığı iddianamede, Özal'ın Amerikyum 241 maddesiyle suikasta uğradığı iddiasında bulunan İlker Çınar'a ordudan atıldığı için itibar edilemeyeceğine ilişkin iddialara da cevap verdiği ortaya çıktı. Genelkurmay, TUSHAD diye bir birimin olmadığını söyleyerek Çınar'ın iddialarını yalanlamıştı. Özal soruşturmasını yürüten savcı Çetin'in ise HTS ve ses kayıtlarını incelediği Çınar'ın TUSHAD'la bağlantısının uzun yıllar kesilmediğini ve Genelkurmay'dan uzun yıllar maaş aldığını tespit etti. 
<< Önceki Haber 'Özal suikasti'nde savcının peşine düştüğü 2. isim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER