Özal'a suikastten müebbet istenen kişi!

Turgut Özal soruşturmasında iddianame kabul edildi, bir numaralı sanık Levent Ersöz...

Özal'a suikastten müebbet istenen kişi!

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
TMK'nın 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in hazırladığı iddianame, zaman aşımı süresinin dolmasına iki hafta kala Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Özal'ın eşi Semra Özal ile oğlu Ahmet Özal'ın müşteki olarak gösterildiği iddianamede, suç tarihi 17 Nisan 1993 gösteriliyor.
Levent Ersöz'ün suçlandığı TCK'nın 156. maddesinde, "Reisicumhur hakkında suikastta bulunanlarla buna teşebbüs edenler fiilleri teşebbüsü tam derecesinde ise ağırlaştırılmış müebbet ağır hapis cezasıyla, nakıs ise müebbet ağır hapis ile cezalandırılır." deniyor.

Ersöz'ün şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılan talimatta ise "Turgut Özal'ın Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde rahatsızlanarak vefat etmesi sürecindeki olaylar ve temel konularda ifadeler arasındaki çelişkiler gözetildiğinde, merhum Cumhurbaşkanı'nın organize bir şekilde işlenen cinayete kurban gittiği yönünde kuvvetli şüpheler bulunmaktadır." görüşleri yer alıyor.

AA
<< Önceki Haber Özal'a suikastten müebbet istenen kişi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER