Özal'ın ölümüne ilişkin dava başladı

Sanık Levent Ersöz'ün avukatının davayla ilgili talebi reddedildi

Özal'ın ölümüne ilişkin dava başladı

  • Davada gizli tanığın ifadelerine yer veren sanık avukatı Hulusi Coşkun, iddiaların tartışılmasının ahlaken bağdaşmayacağını belirterek duruşmanın gizli yapılmasını talep etti. 
  • Coşkun gizli tanığın ifadesine dayanarak, Ahmet Özal'ın geçmişte yaşanan süreci örtbas etmek istediğini söyledi.
  • Müdafi avukatları gizlilik talebine karşı çıktı.


Ergenekon davasından 22 yıl 6 ay hapis cezası alan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin açılan davanın ilk duruşması, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin salonunda yapılan duruşmada, sanık Ersöz'ün avukatı duruşmanın gizli yapılmasını istedi. Mahkeme bu talebi reddetti.

"AHMET ÖZAL ÖRTBAS ETMEK İSTEDİ"

Ersöz'ün avukatı Hulusi Coşkun, gizli tanıkların merhum Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın onuruna, kişiliğine, namusuna yönelik şantaj gibi iddialar attığı, hatta Merhum Cumhurbaşkanı'nı öldürme fiiline katıldığı, bizzat gerçekleştirdiğinin ima edildiğini söyledi.  Ahmet Özal'ın da bu süreçte bir takım pazarlıklar yaptığı, olayın ifşa edilmemesi çabası gösterdiğinin yine gizli tanık ifadesiyle ortada olduğunu belirten Coşkun, "Bu fiilerin mahkemede tartışılmasının ahlaken bağdaşmayacağı, iddianamede bu suçun eylem unsurunun idddianemede atlanarak bunlara yer verilmemiştir. Usulen büyük bir eksiklik ortaya çıkmıştır. Bu nedenle Ceza Muhakemesi Kanunu 182. madde gereği duruşmanın kapalı yapılmasını talep ediyoruz." dedi.  

"HERŞEY AÇIĞA ÇIKSIN"

Müdafi avukatları ise iddiaların daha önce basında yer aldığı ve özellikle bu davanın açılmaması için her türlü engelin yapıldığını kaydetti. Zor imkanlarıyla savcılık makamının bu davayı açmasından dolayı teşekkür eden avukatlar, "Her şey tartışılsın, herşey açığa çıksın. Takdir yüce mahkemenindir." diye konuştu. 

Cumhuriyet savcısı da "Duruşmaların aleni yapılması prensibi bulunduğu, mevcut dosyada duruşmanın gizli yapılması gerektiği şartları bulunmadığı, bu nedenle sanık vekilinin duruşmaların gizli yapılmasına yönelik talebin reddine karar verilmesini istiyoruz." dedi.  

Mahkeme heyeti de duruşmaların gizli yapılması talebini oy birliğiyle reddetti. Ersöz'ün avukatı Coşkun, müvekkilinin o yıllar Şırnak'ta görev yaptığını ve o tarihlerde Ankara'ya hiç gelmediğini söyledi. Sanık Ersöz hakkında beraat talep eden Coşkun, iddianamenin atlanarak okunmasını istedi. Müvekkilinin hazırladığı savunmayı takdim etti. 

DAVA ERTELENDİ

Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin olarak, Ergenekon davasından 22 yıl 6 ay hapis cezası alan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 28 Şubat davasının görülmesine de devam edildiği için mahkemenin asil üyeleri duruşmaya katılmadı. Duruşma, 9 Aralık 2013 saat 09.00'a ertelendi.

CİHAN
<< Önceki Haber Özal'ın ölümüne ilişkin dava başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER