PKK/KCK'nın yeni hedefleri ile ilgili şok iddia

17 Aralık yolsuzluk soruşturmaları gerekçesiyle tutuklanan polislerin kişisel bilgilerinin PKK ile paylaşıldığı ve bu isimlerin örgütün infaz listesinde yer aldığı iddia edildi.

PKK/KCK'nın yeni hedefleri ile ilgili şok iddia

17 Aralık yolsuzluk soruşturmaları gerekçesiyle tutuklanan polislerin kişisel bilgilerinin PKK ile paylaşıldığı ve bu isimlerin örgütün infaz listesinde yer aldığı iddia edildi.

Haftalık haber dergisi Aksiyon'da Haşim Söylemez imzasıyla yayınlanan Dramdan Serhildan Çıkarmak” başlıklı yazıdaki iddiaya göre, PKK/KCK'nın elinde 750 polisten oluşan bir infaz listesi var. Bu polislerin arasında 22 Temmuz'da başlayan sahur operasyonları ile tutuklanan eski terörle mücadele müdür ve amirleri de bulunuyor. Diyarbakır ve Bingöl'de 4 polisin şehit edilmesi ve Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in yaralanması, liste iddiasının doğru olduğu endişelerini artırıyor. Bir yandan polisleri hedefine koyan terör örgütü, diğer yandan da kadrosunu genişletip isyan hazırlığı yapıyor.

Diyarbakır ve Bingöl'de polislerin şehit edilmesi PKK/KCK'nın yeni bir strateji edindiği iddialarını da gündeme getirdi. Buna göre artık en büyük düşman olarak emniyet mensuplarını gören KCK, yolsuzluk operasyonlarını yürüten polisleri de infaz listesine aldı. 17 Aralık ve 25 Aralık tarihlerinde yürütülen yolsuzluk operasyonlarında görev alan polis müdür ve amirleri, 22 Temmuz gecesi gözaltına alınmıştı. Bunun yanında ‘paralel' iddiasıyla da birçok polisin görev yeri değiştirilmiş, bazıları ise açığa alınmış ve korumasız durumda bırakılmıştı. Emniyet'te yapılan bu kıyımın etkilediği polislerin isimlerinin PKK/KCK'ya verildiği ve 750 kişilik listede yer aldığı iddia ediliyor. Özellikle Aydın'dan Bingöl'e sürülen Komiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit edilmesi, terör örgütünün harekete geçtiği yorumlarına sebep oldu.

YENİ PKK ŞEHİRLERDE SAVAŞMA KARARI ALDI

Çözüm sürecinde PKK'nın gücüne güç kattığı, örgütün sadece göstermelik bir ekibi geri çekerek yenilerini atadığı da söyleniyor. İddialara göre, örgüt Türkiye'de 60 yeni kamp yeri açtı ve son bir yılda örgüte yaklaşık 4 bin kişinin katıldı. Ayrıca şehir yapılanmalarına daha fazla önem vermeye başlayan PKK, ağustos ayında üyelerine “Genel isyan için hazır olun.” talimatı verdi. Bu amaçla örgüt, şehirlerde eylem yapma ve zaman zaman silahlı çatışmalar girme stratejisi izliyor. KCK'nın bu plana uygun en etkili yapı olduğu belirtiliyor. Çünkü KCK bir yandan dağdan beslenirken diğer yandan şehirlerde faaliyet yürütmeyi hedefleyen bir örgüt.
<< Önceki Haber PKK/KCK'nın yeni hedefleri ile ilgili şok iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER