PKK'nın Güneydoğu'da 'kargaşa' planı

Şırnak’ta 45 adet Kaleşnikof ve bir adet roketatar ele geçirildi.

PKK Cizre'de özerklik ilan etti

Şırnak’ın İdil ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyon kapsamında 45 adet Kaleşnikof marka piyade tüfeği ile 1 adet RPG-7ka roketatar mühimmatı ele geçirildi. Kaleşnikofların dağıtılacağı gruplardan birinin Cizre'de özerklik ilan eden ve örgütün asayiş birimi olarak bilinen YDG-H olduğu öğrenildi. 


Şırnak Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Şırnak İl Jandarma Komutanlığı'nca 04 Kasım 2014 tarihinde icra edilen BTÖ faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışmalar neticesinde; PKK/KCK üst yönetimi tarafından Şırnak İli İdil-Cizre-Silopi ilçelerinde faaliyet gösteren gençlik yapılanmaları (YDG-H ve KCK Asayiş) ile milis ve işbirlikçi şahıslara dağıtılmak üzere uzun namlulu silah gönderileceği bilgisi alınmış, yapılan takip sonucunda, İdil ilçesi Pınarbaşı bölgesinde jandarma ekiplerince yapılan aramalarda yol kenarında 5 çuval içerisinde poşetlere sarılmış vaziyette 45 adet Kaleşnikof marka piyade tüfeği ile 1 adet RPG-7 roketatar mühimmatı ele geçirilmiştir. Olayla bağlantılı oldukları düşünülen A.S. ve M.A.U. isimli şahıslar savcılığın talimatı üzerine gözaltına alınarak adli tahkikata başlanılmıştır." denildi.

Açıklamada, "PKK/KCK üst yönetimi tarafından Şırnak ilinde faaliyet gösteren BTÖ mensuplarına verilmek üzere işbirlikçileri aracılığı ile tıbbi malzemeler gönderecekleri bilgisi alınmış, yapılan takip neticesinde Şırnak ili Silopi ilçesi Derebaşı köyü bölgesinde jandarma ekiplerince durdurulan ve araması yapılan M.E. isimli şahsın yönetimindeki 34 UK XXX plakalı araç içinde çok miktarda ve değişik markalarda tıbbi malzeme ele geçirilmiş, savcılığın talimatı üzerine malzemelere el konularak adli tahkikata başlanılmıştır." ifadelerine yer verildi.
Cihan
<< Önceki Haber PKK'nın Güneydoğu'da 'kargaşa' planı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER