PKK'lı kadınları kim infaz etti?

Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili soru işaretleri devam ediyor.

PKK'lı kadınları kim infaz etti?

Fransız polisi ilk bulgulara göre örgüt içi hesaplaşma üzerinde duruyor. Avrupa medyasında yeralan yorumlarda da infazların, PKK içinde müzakerelere karşı çıkan unsurların eseri olduğuna dikkat çekiliyor. 
 
Fransız polisine göre Paris'teki üçlü infaz, örgüt içi hesaplaşma. Suikastı soruşturmakla görevlendirilen terörle mücadele ekipleri PKK içi hesaplaşması ihtimali üzerinde duruyor. Özellikle birden fazla olduğu sanılan saldırganların suikastın yapıldığı ve girişinde dijital kodlu kilidin bulunduğu binaya kapıyı zorlamadan girmeleri, Fransız yetkililerin bu tezini güçlendiriyor.
 
Avrupa medyasında yer alan yorumlar da bu yönde ağır basıyor. 

LE FIGARO: FRANSIZ POLİSİ BİR İÇ HESAPLAŞMA ÜZERİNDE DURUYOR
LE MONDE: OTOPSİ BULGULARI VE POLİSİN TESPİTLERİ İNFAZ TEZİNİ DOĞRULUYOR 

Fransız Le Figaro Gazetesi "Fransız polisi bir iç hesaplaşma üzerinde duruyor" başlığını Le Monde ise "Otopsi bulguları ve polisin tespitleri infaz tezini doğruluyor." başlığını kullandı.

FINANCIAL TIMES: PKK İÇİNDE MÜZAKERELERE KARŞI ÇIKAN UNSURLARIN ESERİ OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

İngiliz Financial Times gazetesi de  "PKK içinde müzakerelere karşı çıkan unsurların eseri olduğu düşünülüyor." vurgusu yaptı. 

Öte yandan ilginç bir diğer nokta da PKK'nın kurucu ve yönetici kadrosundan hiçbirinin bugüne kadar dışarıdan bir güç tarafından öldürülmemesi. İddialara göre Terör örgütünün "kurucu-yönetici" kadrosundan kim öldürüldüyse, hepsi örgüt içi infaza kurban gitti.
 
Örgüt yönetimini sert eleştirmeye başlayıp PKK'nın Türk derin devletinin denetiminde olduğunu ima eden Kani Yılmaz bunlardan biri.  Yılmaz Irak’ın kuzeyinde PKK tarafından öldürüldü. Örgütün Almanya sorumlusu Enver Ata İsveçte, Avrupa sorumlusu Çetin Güngör de Almanya’da örgüt tarafından infaz edilenler arasında

<< Önceki Haber PKK'lı kadınları kim infaz etti? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER