Polis Diyarbakır'da 15 adresi bastı ama...

Diyarbakır’da yaşanan son 20 yılın en büyük sokak olaylarının arkasındaki isimleri bulmak için çalışma başlatıldı, 15 adrese baskın yapıldı ancak gidilen adreslerin büyük kısmı yanlış çıktı.

Polis Diyarbakır'da 15 adresi bastı ama...

 Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah 15 farklı adrese baskın düzenledi. Ancak gidilen adreslerin büyük kısmı yanlış çıktı. Evlerde yapılan aramalarda hiçbir suç unsuruna rastlanamadığı gibi kimse de gözaltına alınmadı. 

OLAYLAR ÖNCESİ HİÇBİR İSTİHBARAT ALINAMADI İDDİASI

Kobani'deki IŞİD saldırısına tepki amaçlı gösterilerden önce herhangi bir istihbarat bilgisine ulaşamadığı iddia edilen Diyarbakır Emniyeti, bu sabah bir dizi baskın düzenledi. Olayları organize ettiği düşünülen kişilere ait evlere operasyon yapıldı. Ancak gidilen adreslerin önemli bir kısmı yanlış çıktı. Sabah büyük bir gürültüyle karşılarında polis ekiplerini gören, ev sahipleri şaşkına döndü. Baskın yapılan adreslerde gerçekleştirilen aramalarda da hiçbir suç unsuruna rastlanmadı. 

Diyarbakır'da geçtiğimiz aylarda tecrübeli Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube uzmanlarının tasfiye edilmesi sebebiyle yeni gelen müdür ve polislerin bölgeye ve konuya hakim olmadıkları bu nedenle emniyette geçmiş yıllarda oluşturulan arşivlerin de kullanılamadığı ileri sürüldü.

Diyarbakır’da geçen ağustos ayında evlerinin önünde uğradıkları saldırıda hayatlarını kaybeden iki polis memuruyla ilgili soruşturma da hala sürüyor. Her iki olayın failine de henüz ulaşamadı. 
<< Önceki Haber Polis Diyarbakır'da 15 adresi bastı ama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER