Polisevine roketatarlı saldırı

Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ve Dikmen Polisevi’ne eş zamanlı saldırı düzenlendi.

Polisevine roketatarlı saldırı

  • Emniyet Genel Müdürlüğü'ne eş zamanlı saldırılar düzenlendi.
  • Saldırganların 2 kişi olduğu tespit edildi.
  • Bulunan bir çantada yasa dışı sol örgüte ait flama bulundu.

Ankara Dikmen'deki Emniyet Genel Müdürlüğü binası ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı binalarına roketatarlı saldırı düzenlendi. 

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na atılan roket patlamadı. İlk belirlemelere göre ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, binada hasar oluştu. Olay üzerine bölgeye çok sayıda polis ve bomba imha ekibi sevk edildi.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na atılan fakat  patlamayan roket nedeniyle arama çalışmaları sürüyor. Kaçan iki kişinin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Polisevine giden yollar kapatıldı.

"İKİ MERMİ İSABET ETTİ"

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay ile olay yerinde incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Saldırının ardından İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar gelerek olay yerinde incelemeler yaptı. Bakan Güler yaptığı açıklamada; "2 mermi isabet etti. Bir mermi Emniyet Genel Müdürlüğü ek binasına, bir mermi polisevi binasına isabet etti. Ayrıca olay yerinde patlamamış bir mühimmat daha bulundu. Çetin Emeç Bulvarı üzerinde yasadışı sol bir örgüte ait flama ve bir tane sırt çantası bulundu" dedi.  Güler, olay yerine bırakılan bez parçasının hangi örgüte ait olduğu sorusuna ise, “Şu anda bir önemi yok. Yanıltma amaçlı bırakılmış olabilir. Her türlü incelememiz sürüyor” dedi.

Saldırının meydana geldiği polisevi ve EGM Binası'na çıkan cadde ve sokaklar tamamen trafiğe kapatıldı. Ankara'daki tüm polis karakolu ve binalarında güvenlik tedbirlerini arttırdı. Polise, çelik yelek giymesi talimatı verildiği belirtildi. 
<< Önceki Haber Polisevine roketatarlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER