Protokolü bekleyen öğrencilerin görüntüsü hayrete düşürdü

Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında çelenk koyma töreni yapıldı.

Protokolü bekleyen öğrencilerin görüntüsü hayrete düşürdü

 Tören öncesi soğuk havada yaklaşık 1 saat bekletilen öğrencilerin protokol üyeleri alana gelmesiyle birlikte üzerlerindeki montları da çıkarttırıldı. Çocukların üşüdükleri gözlenirken, Vali Vasip Şahin ve diğer yetkililerin üzerinde kabanla törene katılmaları ise dikkat çekti.

Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında çelenk koyma töreni yapıldı. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve diğer parti temsilcileri ve yetkililer katıldı. Tören öncesi alanda askerler, sivil bürokratlar ve öğrenciler de geldi. Törende en fazla dikkat çeken ise Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri oldu. Tören alanına yaklaşık bir saat önce getirilen öğrencilerin soğuk havadan olumsuz etkilendikleri gözlendi. Anıtın önünde bekletilen öğrencilere, Vali Şahin ve diğer protokol üyeleri geldikten sonra üzerlerindeki montlarını çıkarmaları söylendi. Kimi öğrencilerin üzerindeki kıyafetlerin de ince olduğu görüldü. Vali Şahin ve diğer protokol üyeleri alanda kabanla bulunurken çocuklara montsuz kabansız tören yaptırılması dikkat çekti. Tören protokol üyelerinin çelenk koymalarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı okunduktan sonra tören sona erdi. Soğuk havada bekletilen çocuklar ise geldikleri araçla alandan ayrıldı.

Öte yandan tören sırasında bazı siyasi parti çelenkleri alana alınmadı. Tören sonrası partililer kısa bir tartışmanın ardından çelengini anıtın önüne bıraktı. Törene katılanlar çelengi bıraktıktan sonra alandan ayrıldı.
<< Önceki Haber Protokolü bekleyen öğrencilerin görüntüsü hayrete... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER