Ramazan öncesi vatandaşa kötü haber

Ramazan ayına günler kala alışverişe çıkan vatandaşlar, et fiyatlarını görünce şaşkına döndü. Et bu sene sofralara az uğrayacak.

Ramazan öncesi vatandaşa kötü haber

Ramazan ayına günler kala alışverişe çıkan vatandaşlar, et fiyatlarını görünce şaşkına döndü. Kilosu 21 liraya satılan dana eti, bu sene sofralara az uğrayacak gibi görünüyor.

Ramazan ayında birbirinden lezzetli yemeklerin vazgeçilmezi dana eti, bu sene sofralardaki yerini pek alamayacakmış  gibi görünüyor. Nedeni ise et fiyatlarının rekor seviyelere çıkması.

Karkas dana etinin kilosu neredeyse 21 liraya ulaştı. Bu fiyatı gören vatandaşlar, et ürünlerinin yanına yaklaşamıyor.

Besicilik sektöründeki maliyet artışları et fiyatlarını da etkiledi. Karkas etin kilo fiyatı tarihinde ilk kez 20.50 liraya yükseldi. Konuyla ilgili konuşan İtina Gıda Genel Müdürü Yusuf Karaduman, "Böyle bir rakamı görünce hepimiz tedirgin olduk. Bu durum, Türkiye tarihinde bir ilk." dedi.


1 SENEDE 6 LİRA ZAM

2002'de karkas etin kilogramı sadece 7 liraydı. Şimdi 21 lira sınırında. Bu rakam bir sene öncesinde 15.40 kuruş iken şuandaki gelinen rakam 20.50 kuruş.

Dana etinde hal böyle iken kıymanın, İstanbul'da kilogramı 31 liraya kadar çıktı.

Gelir seviyesinin Türkiye'den yüksek olduğu Avrupa Birliği Ülkelerinde ve Amerika Birleşik Devletlerinde insanlar en fazla 15 lira ödeyerek 1 kilo dana eti alabiliyorlar.

<< Önceki Haber Ramazan öncesi vatandaşa kötü haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER