Sabah, ATV, Takvim ve AHaber'in sahibi kim?

Sabah Gazetesi ve ATV'nin içinde bulunduğu medya şirketleri kimin? Bu sorunun cevabı olarak gündeme getirilen iddia gündeme bomba gibi düştü.

Bomba gibi iddia: 'Erdoğan ihale vaadiyle para toplattı'

CHP ve MHP Genel başkanları diyor ki: "Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla, iktidara yakın 8 işadamından 630 milyon dolar topladılar. Ve bunun da karşılığında da ihale sözü verdiler." iddiaya göre bu yasadışı işin koordinasyonunu Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım yaptı". Konuyla ilgili net bilgilerin de, Yıldırım hakkında Meclis'e gelen fezlekede bulunduğu öne sürülüyor.

Sabah Gazetesi, ATV, Takvim Gazetesi ve AHaber'in sahibi kim? Bu soru muhalefet partilerinin gündeme getirdiği iddialarla bir kez daha alevlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çok açık bir bilgi verdiler. İddiaya göre, söz konusu medya kurumlarının eski sahibi satmaya karar verince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuyla ilgili, "Özellikle Sabah gazetesi ile ATV'nin 20 Aralık 2013'te Zirve Holding'e devrinde hırsızlığın, rüşvetin, yüzdeyle fırıldak çevirmenin tüm hünerleri sergilenmiştir. Anlaşılmıştır ki, Başbakan Erdoğan medya şirketlerinin el değiştirmesinde aktif rol oynamıştır." ifadelerini kullanıyor..

İddiaya göre Başbakan Erdoğan, yakın irtibatlı olduğu işadamlarından Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım koordinasyonunda para toplattırdı. Ve toplanan o paralarla bu medya kurumlarını satın aldılar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu iddiaya dair, "630 milyon dolar senin başbakanlığının, başbakanlığında Binali Yıldırım'ın koordinatörlüğünde para toplanıyor Sabah-ATV için." diye konuşurken, Devlet Bahçeli ise "Yine anlaşılmıştır ki, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı çantacılık yapmış, işadamlarının hissesine düşen haracı aralarında paylaştırmıştır. Başbakan'ın mahdumu da işadamlarını yakından takip etmiş, onlara gerekli talimatları vermiştir." dedi..

İddiaya göre, Başbakan Erdoğan'ın irtibatlı olduğu işadamlarından 100'er milyon dolar topladılar. İş adamlarının bu parayı da, devletten kendilerine verilecek ihale karşılığı ödedikleri öne sürülüyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Bunlar 630 milyon dolar verdiler güzel. Bunlara devlet ne kadar ihale verdi acaba. İşin püf noktası bu. Kimse cebinden çıkarıp 100 milyon dolar veriyorum demez. Bu firmalara 87 milyar dolarlık ihale verilmiş." sözleriyle iddiayı savunurken, Bahçeli "Akp'nin kuytusuna yatarak banka hesaplarını dolduran, usulsüz yollarla devletten ihale alan işadamlarının tansiyonu çıksa da, yüzleri simsiyah olsa da, geceleri uyumakta zorluk çekseler de kendilerinden istenen yüz milyonlarca doları Başbakan'a tıpış tıpış vermişlerdir. İşte bu suçüstü hali asrın rüşvet ve yolsuzluğudur." açıklamasında bulundu..

Taraf Gazetesi Türkiye Büyük Millet Meclis'ine gelen Binali Yıldırım Hakkındaki fezlekenin detaylarını yayımladı. İddiaya göre, 8 işadamından Başbakan'ın talimatıyla toplam 630 milyon dolar aldılar. Gazete paraların ilgili kişilerden teslim alınmasından, araçla taşınıp yerine ulaştırılmasına kadar her anının fotoğraflandığı ve bunun da Binali Yıldırım için hazırlanan fezlekede bulunduğunu yazdı.
<< Önceki Haber Sabah, ATV, Takvim ve AHaber'in sahibi kim? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER