Sabah'ın '5.000 kişilik gizli toplantı!' yalanı, akıl sınırlarını zorladı

Sabah gazetesinin akıl sınırlarını zorlayan yalanına dair Yamanlar Koleji'nden tekzip gönderilirken, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'dan da anlamlı tepki geldi..

Sabah'ın '5.000 kişilik gizli toplantı!' yalanı, akıl sınırlarını zorladı

Havuz medyasının iftira ve yalanlarıyla nam yapmış yayın organı Sabah gazetesi, hizmet hareketine yönelik yaptığı yalan haberlere tam gaz devam ediyor. 'Darbenin sinyali İzmir'de verildi' başlığıyla verilen haberde, 17 Aralık'tan 1 ay önce İzmir'de Yamanlar Koleji'nde çok gizli bir toplantı yapıldığı ve 'gizli toplantı'ya 5 bin kişinin katıldığı söylendi. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, "Kimlerin kumpas peşinde koştuğunu Sabah'ın bugünkü manşeti ile anlıyoruz" diye tepki gösterirken, okul yönetimi ise fiziki olarak Yamanlar Koleji'nde 5 bin kişinin aynı anda bir araya gelmesinin mümkün olmadığını söyleyip, haberin baştan sona yalan olduğunu gözler önüne serdi..

'Darbenin sinyali İzmir'de verildi' manşetiyle Sabah'ta imzasız yer alan haberde, yarım saat süren gizli toplantı yapıldığı belirtildi. Gizli toplantıya tam 5 bin kişinin katıldığını, içeriye telefonların sokulmadığını yazıldı. Gazetede 5 bin kişilik gizli toplantıda hükümete karşı yapılacak operasyonun ipuçlarının verildiği, Twitter timlerinin kurulduğunu yalanına da yer verildi. İddiaya göre yarım saatlik toplantıda, hem 17 Aralık operasyonun ipuçları veriliyor, hem hükümeti karalayıcı videolar izletiliyor, hem de Twitter timleri kuruluyor.

5 bin kişinin katıldığı toplantının nasıl gizli yapıldığına dair bir açıklama bulunmuyor. Haberdeki iddialar ise kim olduğu meçhul (B.S.T.) adlı kişinin yazdığı iddia edilen mektuba dayandırılıyor.

"KİMLERİN KUMPAS PEŞİNDE KOŞTUĞUNU SABAH'IN BUGÜNKÜ MANŞETİ İLE ANLIYORUZ"

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Sabah'ın yalan ve akıl sınırlarını zorlayan haberine ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. Hidayet Karaca yaptığı anlamlı açıklamada, "5.000 kişilik gizli toplantı! "Mektupla kumpas (ve oksimoron) nasıl yapılır" görmek isteyenler Sabah'ın bugünkü manşetine göz atsın. Bugüne kadar kumpas bahanelerinin arkasına sığınıp kimlerin kumpas peşinde koştuğunu Sabah'ın bugünkü manşeti ile anlıyoruz" ifadelerini kullandı.



OKULUN SPOR SALONU 1600 KİŞİLİK

Haberin baştan sona her şeyinin yalan olduğunu söyleyen okul yetkilileri ise, fiziki olarak Yamanlar Koleji'nde 5 bin kişinin aynı anda bir araya gelmesinin mümkün olmadığını anlattı. Okul yetkilileri, "Okulumuzun en geniş alanı olan spor salonu bin 600 kişiliktir. Bahçede bile 5 bin kişiyi bir araya getiremeyiz. Ayrıca bu 5 bin kişiyi 4'er kişi olarak bir otomobile bindirsen bin 250 araç yapar. Okulumuz herkesin görebileceği otoban kenarında bulunuyor. Hem gizli toplantı yapacaksın, hem bu arabaları park ettireceksin. Hem de toplantıya gelen 5 bin kişinin telefonu toplayıp çıkarken dağıtacaksın ve bunların hepsini yarım saatte yapacaksın. Bunların aslı astarı yok. Türk basın tarihine geçecek bir yalan haber." açıklamasında bulunuyor. Okul yetkilileri, hukuki olarak tüm yasal yollara başvuracaklarını ifade ediyor.

YAMANLAR'DAN YALAN HABERLERE TEKZİP

Sabah ve Takvim gazetelerinde 27 Nisan tarihinde, 'Paralel Okulda Kara Propaganda' ve 'Gülen'in Kılıcı' manşetiyle yer alan haberin ardından Avukat Çekin Öker tarafından, Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.'ye tekzip göndermişti. 27 Nisan tarihlerinde çıkan haberlerde toplumda yanlış kanaatlere neden olabilecek tarzda ifadelere yer verildiği belirtilerek, "Oysa müvekkil şirkete ait okulların tamamında okul müdürleri tarafından, okuldaki öğretmenlerin siyasi tercih ve düşüncelerini hiçbir öğrenci ve velisiyle paylaşmamaları hususunu içeren yazı, imza karşılığı tüm öğretmenlerimize tebliğ edilmiş olup, bu güne kadar, öğretmenlerimizden herhangi birinin siyasi düşüncelerini açıkladığı hususunda müvekkil kuruma yapılmış bir şikayet bulunmamaktadır." denildi. 

Söz konusu haberde, G. adlı din öğretmenin beyanları denilerek birtakım iddialarda bulunulduğunu belirtilen tekzipte, "Müvekkil kurumda ismi G. ile başlayan iki din öğretmeni bulunmaktadır. Öğretmenlerin her ikisi de asılsız haberin yapılmasından sonra, haberde iddia edilen beyanlarla bir ilgilerinin olmadığını, kesinlikle böyle bir beyanda bulunmadıklarını ifade etmişlerdir. Basın gerçeğe uygun haber vermekle yükümlü ve gazeteci de yayımladığı haberlerin doğruluğunu araştırmakla görevlidir. Gerçeğe aykırı yayında basının haber verme ödevini yerine getirdiğinden söz edilemez. Söz konusu haberin gerçek dışı, müvekkil kurumu kamuoyu önünde küçük düşürücü, yıpratıcı ve saygınlığını zedeleyici nitelikte olması nedeniyle, kamuoyunda oluşabilecek yanlış kanaatlerin düzeltilmesi amacıyla, yasaya uygun muhtevada yazılmış işbu tekzip metninin, yayımlanmasını zaruri kılmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Av. Çekin Öker imzasıyla Karşıyaka 5. Noterliği aracılığıyla gönderilen tekzibin asılsız haber ve iftiraların yer aldığı sayfada yayımlanması, ayrıca asılsız haberlerin site yayınından çıkarılmasını istendi. Tekzibin yanı sıra suç duyurusunda bulunan Yamanlar Koleji'nin, Sabah'ta çıkan haberle ilgili de hukuki sürecin başlatılacağı belirtildi.

<< Önceki Haber Sabah'ın '5.000 kişilik gizli toplantı!' yalanı, akıl... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER