Samanyolu Haber ekibine yapılan çirkin saldırıya tepki!

Çeşitli basın örgütleri, Samanyolu Haber ekibine yapılan saldırıyı kınadı.

Samanyolu Haber ekibine yapılan çirkin saldırıya tepki!

MHP Silivri İlçe Başkanlığı'nın önünde bekleyerek MHP lideri Devlet Bahçeli'nin programını takip eden Samanyolu Haber ekibinden muhabir Mustafa Kurtaran ve kameramanımızın bir grubun saldırısına uğramasına bazı basın örgütlerinden kınama geldi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel  "Görevi başındaki meslektaşlarımıza yönelik saldırıyı kınıyorum. Güvenlik güçleri gazetecilere yönelik saldırılara asla müsamaha etmemelidir. Halkın haber alma hakkı için çalışan gazetecilerin rahat çalışabilmesi için gerekli önlemleri almalıdırlar. Gazeteciler dayak yemek için değil, haber yapmak için var. Bunu bir kez daha hatırlatmayı görev biliyor, saldırganlarla ilgili gerekli yasal işlemlerin yapılması yönünde çağrıda bulunuyoruz. Saldırıya uğrayan gazeteci arkadaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

2013 yılında her hafta, bir olayı izleyen gazete ya da TV ekibine saldırı olduğuna işaret eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, yaptığı açıklamada “Gazetecilere fiziksel saldırının olağanlaştırılması endişe vericidir. Son olarak Samanyolu TV ekibi ve Silivri’de yerel basında çalışan bazı gazeteciler saldırıya uğramıştır. Olayı kınıyor, sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ise yaptığı açıklamada: "Son günlerde medya mensuplarına ve medya kuruluşlarına olan saldırılardaki artışı kaygı ile izliyoruz. Bugün Silivri’de Samanyolu Haber ekibi, muhabir Mustafa Kurtaran ve kameramanın darp edilmesini kınıyoruz. Mesleği fotoğraf çekmek, görüntü almak ve haber yapmak olan basın çalışanlarının susturulmaya çalışılmasını ve engellenmelerini asla kabul etmiyoruz." diyerek geçmiş olsun dileklerini iletti.
<< Önceki Haber Samanyolu Haber ekibine yapılan çirkin saldırıya tepki! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER