Sandık kana bulandı!

Şanlıurfa'da, Hatay, Yozgat ve bazı ilçelerde sandık başında kavgalar yaşandı.. Ölü ve çok sayıda yaralılar var..

Sandık kana bulandı!

Hatay’ın Kırıkhan İlçesi’ ne bağlı Gölbaşı köyünde muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 2 kişinin öldüğü 9 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ayrıca Şanlıurfa'nin Hilvan İlçesi Yuvacık köyünde muhtarlık kavgası çıktı. 2 kişi hayatını kaybetti. 8 kişi yaralandı.

YOZGAT'TA TAŞLI SOPALI KAVGA

Yozgat’ta muhtarlık seçimi nedeniyle iki grup arasında çıkan kavgada 3 kişi yaralandı.

Yozgat’ın merkeze bağlı Türkmensarılar Köyü'nün muhtar adayları Hasan Duyar ile Mehmet Özipek’in yakınları arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi başlarından aldığı taş ve sopa darbeleriyle yaralandı.

Yaralılar 38 yaşındaki Selami Avcı, 46 yaşındaki Adem Avcı ve 27 yaşındaki Hanifi Avcı ambulansla Yozgat Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastane ve köyde güvenlik tedbirleri artırılırken olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Şanlıurfa’da seçim kavgası: Biri polis 9 yaralı

Şanlıurfa'da, birbirine akraba iki muhtar adayının yakınları arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Olayda, biri kavgayı ayırmaya çalışan polis memuru 3 kişi yaralanırken 4 kişi ise gözaltına alındı.

Olay, saat 08.00 sıralarında Çankaya Mahallesi'nde bulunan 100'üncü Yıl İlköğretim Okulu'nda oy verme işlemi başlarken meydana geldi. Çankaya Mahallesi Muhtar adayı İsmail Çiftçi ile Şükrü Polatçı arasında seçmenleri yönlendirdikleri iddiasıyla tartışma çıktı. Tartışma, kısa sürede iki muhtar adayının yakınlarının da katılımıyla bıçakların kullanıldığı kavgaya dönüştü.

Oy kullanmaya gelenlerin önünde meydana gelen kavgada; muhtar adayı Şükrü Polatçı'nın oğlu Uğur Polatçı ile yeğeni Mehmet Polatçı bıçakla yaralandı. Bu sırada kavgayı ayırmaya çalışan bir polis memuru da elinden hafif yaralandı. Okula takviye olarak çağrılan polislerin biber gazıyla müdahale ederek ayırdığı kavgaya karıştığı belirlenen 4 kişi gözaltına alındı. Ambulansla hastaneye götürülen yaralılardan Uğur Polatçı'nın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

BİRECİK'TE MUHTARLIK KAVGASI: 6 YARALI

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde, iki aile arasında muhtarlık yüzünden çıkan silahlı ve sopalı kavgada 6 kişi yaralandı.

Olay, sabah saatlerinde Birecik'e bağlı Çiftlik Köyü'nde meydana geldi. Köyde muhtar adayları Ersöz ile Öztürk aileleri arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tabancadan çıkan kurşunların isabet ettiği muhtar adayı Emin Öztürk ile yakınları Salih Öztürk, Hasan Öztürk ve Mehmet Öztürk yaralandı. Kavgada isimleri öğrenilemeyen 2 kişi ise sopa darbeleriyle yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Birecik Devlet Hastanesi'ne götürülürken, jandarma köyde önlemleri artırdı.

SİVEREK'TE AÇIK OY KULLANMA KAVGASI

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, sandık başında açık oy kullanılması iddiasıyla Ak Parti ile BDP'liler arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı.

Siverek'e bağlı Hamamören Köyü'nde, sandık başında BDP'li 'Fener' ile AK Partili 'Karalayalı' ailesi fertleri arasında açık oy kullanılması iddiasıyla tartışma çıktı. Kısa sürede iki ailenin yakınlarının katılımıyla büyüyen tartışmada taraflar tekme tokat kavga etti. Jandarmanın müdahalesiyle bastırılan kavgada; Ramazan, Ferit, İbrahim ve Ömer Fener yaralandı. Yaralılar, yakınları tarafından otomobille götürüldüğü Siverek Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi. Yaşanan olayın ardından jandarma, köyde önlem artırdı.
<< Önceki Haber Sandık kana bulandı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER