Sarısülük Davası adliyeyi karıştırdı

Sarısülük'ün yakınları adliyede çevik kuvvete saldırdı, erteleme kararı çıktı.

'Sarısülük' davasında kavga çıktı

Ethem Sarısülük'ün Gezi Parkı eylemleri sırasında ölmesiyle ilgili dava olaylı başladı. Sarısülük'ün yakınları ile duruşmayı izlemeye gelen çevik kuvvet polisleri arasında kavga çıktı. Gerginlikler bitmeyince, duruşma ertelendi. 

Davanın ilk duruşması gergin başladı. Sarısülük'ün yakınları, polislere saldırınca adliye koridorları karıştı; tekmeler, tokatlar havada uçuştu.

Sarısülük'ün Ankara'daki Gezi parkı eylemleri sırasında öldürülmesiyle ilgili açılan davanın ilk duruşması, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sarısülük'ü vurmakla suçlanan polis memuru Ahmet Ş., tanınmamak için duruşmaya perukla geldi. Fakat yine de kendini gizleyemedi, tekmelerin hedefi haline geldi.

Gerginlik sebebiyle davaya başlanamayınca mahkeme heyeti, duruşmanın kapalı görülmesine karar verdi. Avukatların itirazı sonuç getirmedi ve mahkeme salonundaki tüm izleyiciler dışarı çıkarıldı.

Duruşmadan çıkarılan Sarısülük'ün yakınları ile sanık Ahmet Ş.'nin polis arkadaşları, bir kez daha karşı karşıya geldi. Müşteki tarafı polislere saldırınca kavganın fitili ateşlendi. Mahkeme salonunun önü ringe döndü. Bazı polis memurları yaralandı, burnu kırılanlar oldu.

Bu sırada dışarıdaki bazı marjinal gruplar da adliye binasına saldırdı. Binanın kapısına kırmızı boya atıp zorla içeri girmeye çalıştılar. Gerginliğin tırmanması üzerine duruşma 28 Ekim'e ertelendi.
<< Önceki Haber Sarısülük Davası adliyeyi karıştırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER